Uppdatering i bilder


27 juli skrev jag något senast - det har gått ett tag sen dess minst sagt. För att göra en lång historia kort kommer en sammanfattning av min sommar, höst och vinter med hjälp av lite bilder!



Jag börjar när jag precis klivit av flygplanet från Asien och blivit upplockad av min älskade som jag inte sett på åtta veckor. Några timmar senare satt vi i varsin kajak på väg ut i Stockholms skärgård för fyra dagars helt underbar paddling med strålande sol, god mat, sommarkvällar och egna öar...



Sen blev det jobb i Sundsvall för min del. Mitt första läkarvikariat! Hamnade på akuten såklart, bästaste stället ;)  David jobbade samtidigt på kirurgen i Östersund, men som tur var hade vi båda lediga helger som utnyttjades maximalt.

En av de sista helgerna i augusti begav vi oss ut på fjällvandring i de jämtländska fjällen. Började i Vålådalen och slutade i Storulvån. Över stockar och stenar och berg och dalar och skogar och ängar bjöds på storslagen natur, fiske i älvarna, svamp- och hjortronplockning och matlagning över öppen eld med bara renarna som grannar.





Sista veckan innan höstterminen drog igång åkte vi ner till Magadino, Schweiz, för att hälsa på Davids mormor och njuta av alplandskapet. Härliga dagar med bergsvandring, kanotpaddling, cykeltur och att bara njuta av den sista ledigheten.





Hösten kantades som vanligt mycket av skola. Barn- och gynkursen klarades av. Fick ner syster på besök,
flyttade ihop med David ute i Bagarmossen, återupptog min klätterkarriär, började spela med Bargarmossen basket och umgicks med fina människor...




Åkte även en tur upp till Sundsvall och Ö-vik under hösten för att hälsa på familj och vänner och besöka alternativa AT-sjukhus inför vårens stora val och ansökningsperiod. Passade då på att göra en dagstur med vandring i Skuleskogens nationalpark i Höga kusten tillsammans med Frida och Martin.




Så blev det vinter och jul. Vi stannade i Stockholm över juldagarna för att jobba och fick fira vår första jul ihop hemma i lägenheten. Riktigt mysigt med massa julbak, julbord och julgran som David "hittat" ute i skogen - färdigfälld och klar. Vintern var av sällan skådat slag med Stockholmsmått mätt, snöig, vit, kall och precis så som vintrar ska vara!




I mellandagarna styrde vi upp till Östersund för att under några dagar umgås med familjen Holmberg. Det blev några turer på skidor i det mer än 20-grader kalla Jämtland och en dag i Åre för lite utförsåkning - bräda för mig och premiär på telemark för David.




Därefter stod Sundsvall på tur och familjen Burman fick sig en visit under några dagar. Nyår firades med gammel-gänget med spa-dag och sen middag uppe på Södra berget. En tur till sommarstugan på Spikarna hanns också med en alldeles fantastisk gnistrande vinterdag.




Tillbaka i Stockholm stod sista och elfte terminen för dörren, med den föga upphetsande kursen "Hälsa i samhälle och miljö". Som tur var kunde detta kompenseras med att vintern fortsatte lika fantastisk som innan jul med tjockt snötäcke och minusgrader. Det blev några skidturer hemma utanför dörren, en längre långfärdsskridskotur från Uppsala till Hässelby, semmelbak, mm.




I mars fick vi efter avslutad kurs hela tre veckors ledighet tack vare en under terminen inläst kvällskurs. Första veckan åkte vi och våldsgästade Johan och Kine i Oslo, och Maria och Kåre i Köpenhamn.
Kontraster mellan ett vintrigt Oslo med Holmenkollen, skidturer och stadsvandring för att sen komma till ett vårigt Köpenhamn där blommorna knoppades och vi strosade på byn, käkade pölse och wienerbröd och njöt av värmen.




De sista tio lediga dagarna åkte vi med Sofie och Dick upp till deras fjällparadis i Gardsjönäs, Lappland. Härliga dagar som spenderades utomhus med skidåkning, skoterkörning, tolkning och pimpelfiske. Tog en dag och åkte till Kittelfjälls off-pistparadis där brädan fick sig en tur och en annan dag blev det topptur de 1000 höjdmetrarna upp på Ryfjället som avslutades med orörd pudersnö ner.


Det får duga som uppdatering för denna gång... :)  På återseende inom en inte lika avlägsen framtid!

/ Carro