Vår!

Har precis varit ute på en löprunda med vagnen och kan konstatera att det är riktigt vårväder ute. Ett par plusgrader, soligt och den där riktiga vårluften med fågelkvitter och takdropp. Mysigt! Gick hyfsat att springa, tror vi var ute runt 50 minuter och tog en sväng till Huli, runt Sticksjön och runt sjukhuset på hyfsade vägar. Ronja vaknade bara en gång och ville ha nappen och sover fortfarande. Första gången jag hunnit duscha innan hon vaknat!

Har varit dåligt med träning annars i veckan. Klättrade i lördags i Stockholm, men annars har vi nästan bara tagit promenader om dagarna. I måndags blev det i och för sig en löptur till CityGross och tillbaka med skrot å vagnen för att veckohandla. Bra kombinerat träning med tråkiga måsten.

Barnvagnsmammor?

Vi har haft besök av Sofie och Olle från tisdag till onsdag. Jättemysigt med lite sällskap och igår fick jag prova på att leka barnvagnsmamma på stan då vi bestämde oss för att ta varsin vagn ner, och inte bärselarna som brukligt. Sofie har fått ett rejält diskbråck så hon ska helst inte bära alls, och Ronja var på sitt allra tröttaste humör så det var rätt skönt att kunna låta henne ligga hela dan. Vi kände nog båda att just barnvagnsmamma kanske inte är en identitet som vi var helt bekväma i, men man är ju inte sämre än att man kan variera sig. Själv har jag ju börjat använda vagnen allt mer, mest för möjligheten att faktiskt kunna ut å springa, och Ronja älskar att ligga ute och sova i den varje dag. Så det där med barnvagn kanske inte är ett så dåligt komplement till Manducan trots allt - om man vill hålla sig till välplogade gator förstås. Längtar tills snön smält i skogen så man kan komma ut i naturen igen, utan att behöva pulsa genom lårhög djupsnö.

När vi tagit oss ner på stan (och testat på att vara bitchig barnvagnsmamma och skälla ut snöskottarna för att de blockerat den enda vägen man kan ta sig fram med vagnen på!) gick vi först på Kulturmagasinet och tittade på konstutställning, Olle fick springa av sig lite och Ronja drog till sig mer uppmärksamhet än tavlorna av tant-med-rullator-maffian. Därefter svängde vi in på Polarn o Pyret (vilket är ett måste för alla barnvagnsmammor!) och fyndade en pyjamas till skrot för 70% ( i storlek 62/68!) och hamnade sen på café Piccolo för deras taco/salladsbuffé. Bra barnställe faktiskt, mycket plats, lugn och ro, lekhörna för storbarnen och god mat. Stannade säkert ett par timmar, Ronja åt lite men sov mest, och Olle hittade till sin stora förtjusning bilar att leka med - något vi ännu saknar i vårt hem. Traskade sen hem till Granloholm igen och var väl hemma till fyra.

Sofie och Olle åkte åter mot Stockholm runt sjutiden, och vi fick samtidigt besök av Anders som vi hyr radhuset av. Vi bjöd honom på middag och diskuterade ev köp till sommaren. Det lutar åt att vi ska köpa, vi trivs så pass bra, det vore fantastiskt skönt att slippa flytta, läget är riktigt bra med nära till både jobb, skog och skidspår och priset och storleken passar oss perfekt under de kommande AT-åren i alla fall. Sen har ju både jag och David en dröm/vilja/önskan att åka utomlands och jobba en längre tid, helst innan Ronja är så stor att hon ska börja skolan, men de planerna skjuter vi allt på ett par år till i alla fall!

Delad tjänst

Mindre än en vecka kvar tills jag börjar jobba. Blandade känslor - kul att komma igång och skönt att få aktivera hjärncellerna med lite annat, men samtidigt tråkigt att knappt få träffa Ronja nått nu när hon dessutom utvecklas för varje dag känns det som. Fick i veckan jourschemat, och snittar typ 1 jour i veckan, antingen kväll eller helg, så då går ju också lite tid med skroten bort. Men, men, det är ju bara ett halvår.

David pratade förra veckan med AT-ansvarig på medicinblocket som vi båda ska gå till hösten, och vi har mer eller mindre fått klartecken för att dela på en tjänst! Då kommer vi att jobba två veckor i stöten och vara hemma två veckor däremellan, också byts vi hela tiden av som föräldralediga. Det vore ju helt fantastiskt bra, både att få se Ronja utvecklas, och att inte tappa alltför mycket vana från kliniken som det oundvikligen blir när man går hemma. Medicinblocket tar följakligen dubbelt så lång tid (ett år) men vad gör väl det. Dessutom kan man ju dela upp jourerna som man vill, att den som jobbar under veckan slipper helgjour och vice versa. JAG tycker det låter ypperligt!

Just nu ligger skrot och sover och jag håller på att förbereda lite käk till henne. Jag ångkokar potatis, morot och majs, hur ambitiöst är inte det? Men det sägs att vitaminisarna stannar i grönsakerna då istället för att hamna i kokvattnet. Inte vet väl jag, men det är ju faktiskt ingen skillnad i tidsåtgång så då kan man ju anstränga sig lite... Snart kommer nog David hem, han hade inte så mycket på avdelningen idag att han kunde gå tidigare. Tror jag ska ta med honom ut på promenad i det fina vädret. Och ikväll får vi besök av Sofie och Olle som just nu sitter i bilen på väg hit från Stockholm. Blir mysigt det!


Stockholmshelg

I fredags hoppade jag på tåget mot Stockholm när David kom hem från jobbet. Var nere runt halv åtta och blev upphämtad av Sofie på centralen. Lite konstig känsla att komma tillbaka till sin gamla hemstad, det känns fortfarande som att det är hemma. Precis som Sundsvall alltid också känts som hemma.

Fredagkvällen var vi hemma hos Sofie, käkade lite å snackade en massa. Mycket att uppdatera sig på! Vi kom i säng efter tolv nångång, och sen fick jag en skön sovmorron till i alla fall åtta på lördagmorgon, passade på att ligga kvar i sängen och dra mig, läsa lite och bara vara innan resten av huset vaknade. Vi gjorde smaskig frukost med smoothies, kaffe, mackor och ägg och satt å käkade säkert till elva...

Sen packade vi ihop oss och åkte till
K2 för att klättra. Underbart kul! Jag har inte klättrat sen nångång i våras när jag och Sofie var ute på vårdberget. Då var jag gravid med Ronja och kunde/ville inte pressa mig alltför mycket. Inomhusklättringen var det ännu längre sen och vad jag minns så var det tungt att klättra trots en inte alltför stor mage... Det var i alla fall fantastiskt roligt att få komma upp på väggarna igen, även om man var rejält ringrostig både muskulärt och mentalt - underarmsmusklerna är de som tog mest stryk och den ökade pulsen/adrenalinnivån satte in redan på första väggen. Men det gick ändå hyfsat, vi klättrade lätt och roligt och jag försökte komma ihåg att ta det lugnt för att orka länge!

Dusch, mathandling, snabbt besök hos frisören (välbehövligt!), hem, mediterade och fick sen besök. Lagade mat, drack vin, pratade, sminkade, fixade hår, pratade mera, fotades... Vid tio-tiden rullade vi in mot stan och hamnade på Golden Hits av alla ställen. Hyfsade dansgolv, fel klientel, men jättekul att dansa! Hemma runt halv tre, sådär lagom sent, lagomt ont i fötterna, lagomt trött och mycket nöjd!

Sovmorron på söndan, promenad in mot stan efter sen frukost. Kollade lite affärer, handlade lite till Ronja och hann med en snabbdate med Magda på centralen innan tåget gick hemöver kvart över tre.

Hemma hade skrot fått dispens att vara uppe tills jag kom vid åtta, såååå mysigt att få pussa henne igen. Och David med såklart. Han hade lagat god mat som vi käkade när Ronja somnat. Mysigt att komma hem, det är en av fördelarna med att åka bort - att få längta lite. På det hela taget en härlig helg, hoppas på¨flera sånna!

Summa sumarum

Veckan som gått.

Måndag. Vi var på BVC och konstaterade att Ronja väger 5,2 kg. Storflickan! Sprang hem därifrån, så där fick man dagens träning.
Tisdag. Promenerades det och sen åkte jag med pappa i Södrabacken. Härligt att åka snowboard, även om man tillbringar säkert 1,5 timme av totalt 2 i liften...
Onsdag. Vi fick besök av farmor, tog ett par promenader på dan och sen skidor när David slutat. Åkte i månskenet runt milspåret till Birsta, fantastiskt vackert och det var knappt så man behövde pannlampan.
Torsdag. Promenad som vanligt, sen gick vi ut och sprang hela familjen när David slutat. 40 minuter var vi nog ute.
Fredag
. Idag har det bara blivit en långpromenad på dryga timmen med vagnen, och nu sitter jag på tåget på väg mot Stockholm. Första gången jag ska vara borta från skrot sen... Nånsin. Hur ska det gå...? Kommer sakna både henne och David nått förskräckligt, men tror det är bra att få längta lite. Och det ska bli så kul att hälsa på Sofie och mysigt att få umgås en hel helg, även om det bara är knappa 48 timmar. Inget bokat, men preliminärt står klättring och utgång med dans på schemat :)

Sen är det bara en vecka kvar innan jag ska börja jobba! Helt galet egentligen vad fort det gått och vad mycket som hänt sen man sist satte sin fot på klinik...

Nu rullar vi snart in i min gamla hemstad, känns lite knepigt att "komma hem", mrn ändå inte bo här...

Träna med barn

Det går inte att undvika att träningen blir lidande när man har småbarn. Eller... går och går... Det behöver ju inte vara så, men man har liksom blivit dubbelt så många att ha i åtanke och prioritera, mot att bara behöva tänka på sig själv. Man kan alltid utnyttja hennes sovstunder till långa promenader eller löprundor, men ibland är det så skönt att bara göra något på egen hand här hemma. Som nu.

Sen går det ju alltid att sticka iväg och träna när David kommer hem och han vill vara med Ronja, men ibland så är det mysigare att umgås tillsammans, hela familjen, även om det innebär att vi bara sitter och leker/tittar på henne. Som tur är så bryts dessa dagar av andra när man är mer taggad och knappt kan vänta på att få komma ut en sväng på skidor eller med vagnen. Och jag gör i stort sett alltid nånting varje dag, om så bara en promenad, men det hära med att träna minst en gång om dan känns väldigt avlägset... Konstigt nog tror jag att jag kommer träna mera när jag börjar jobba, jag brukar liksom fungera så - att ju mer jag har att göra, desto mer ser jag till att hinna med.

Helgen blev det inget tränat alls, mer än promenader runt omkring stan. Igår slog jag två flugor i en smäll och tog CX:en (även känd som kanonkulan) ner till BVC för att kunna springa en tur direkt därifrån och hem när vi ändå var ute. Det var skönt, och det gick faktiskt riktigt bra trots att det bara är uppför hem. Den är lätt att springa med, vagnen, men även om den rullar jättefint på planmark, så tar det emot rejält i långa eller branta uppförsbackar och det brukar kännas i lite andra muskler än vanlig löpmuskulatur - typ bröst och armar.

David kom ut på en kvällstur på längd när Ronja somnat, och vi åt middag därefter vid nio-tiden. Det blir ofta sena middagar här i hemmet, det ändras väl när skrot börjar äta mat vid bordet hon också, men som det är nu så är det skönt att äta när hon har lagt sig, och då blir det alltid efter klockan sju.

Ikväll har jag gjort säsongspremiär på snowboarden. Fick med mig pappa för ett par timmars kvällsåkning i Södra där det var nypistad backe, nån minusgrad och till en början nästan folktomt. Lägg till stjärnklart, fullmåne och hela staden upplyst nedanför så är den inte så pjåkig, vår stadsbacke. När jag kom hem vankades det nygräddade honungsscones och te med älsklingen, härlig kväll med andra ord. Nu: sängen!

Veckomatsedel

Vi har börjat med något så vuxet som en VECKOMATSEDEL. Efter att alltid handla på måfå, och ständigt komma hem med samma saker (rotgrönsaker, sushiingredienser, bönor, wokgrönsaker, pasta...) så tog vi några minuter å letade reda på några enkla och billiga recept som inte tillhör rutinerna, storhandlade det vi behövde och käkade sen en ny rätt om dan hela förra veckan. Jättekul och smidigt, så nu kör vi en vända till och vips - så har vi 10 maträtter i ny tappning att variera med!

Ica.se har faktiskt riktigt mycket lättlagat och gott på deras veckomatsedlar, och där kan man välja inriktning efter vad man känner för, typ "billiga veckan", "Gott liv" eller vad man nu vill.

Så på förra veckans matsedel hade vi att välja mellan:
Färsbiffar med ajvarcreme (blev jättegott, använde älgfärs - mums!)
Spagetti med räkor och chili
(också en hit med krispiga salladslökar och sockerärtor)
Pasta med salami (enkelt, snabbt och gott med champinjoner och tomater)
Morotspannkaka med purjo och bacon (blev till raggmunkar med morötter istället)
Grönsaksbulgur med fetaost
(Jättegott med bönor, feta och morötter)
Rödbetsrisotto med chevregratinerad lax (stod inte med på ursprungslistan, utan blev improvisation av vad vi hade i kylen på fredagkvällen - en riktig hit om jag får säga det själv!).

Och igår var jag och storhandlade för denna vecka. Lyckades med bedriften att tappa inköpslistan utanför bilen, men minnet är ju gott och jag fick faktiskt med ALLT som stod. Så veckans matsedel är som följer:

Igår blev det Kinesiskt köttfärsröra i pitabröd, vilket var riktigt gott! Köttfärsröran innehåller massa grönt i form av lök, vitkål och svamp och serveras med creme fraiche och sweet chili. Mums!

Resten av veckan har vi att välja mellan:
Pastawok med rostbiff
Fiskgryta med parmesanost
Vegetarisk pastagryta med fetaost
Tonfiskomelett med paprika

30-års fest

I helgen vankades det 30-års fest för Martin. Den hölls nere på stan i frimurarordens lokaler och visade sig bli en jättetrevlig tillställning med god mat, dryck och härliga människor. Tack för det! Ronja var hos mormor och morfar och skötte sig exemplariskt, och vi promenerade upp dit på natten för att sova.

Söndan började med välbehövlig sovmorron och sen brunch nere hos Frida och Henke för mer och mindre bakfulla sen kvällen innan. Smarrigt med nygräddade pannkakor, scones, färsk frukt och annat gott! Magda och Nicke var uppe från Stockholm och det var som alltid kul att träffa dem. Får se om vi hinner boka in en dejt nästa helg med, då jag ska ner till huvudstaden fredag-söndag. Utan Ronja. Hur nu det ska gå, har ju inte varit från henne mer än några timmar i taget sen hon kom hem (med nytt rekord i lördags). Men det ska bli kul att hälsa på Sofie och Dick och umgås lite utan barn faktiskt. Och att längta är väl bara nyttigt...? Sen är det väl dags att börja vänja sig, för om två veckor börjar jag jobba! Helt galet vad fort tiden har gått...

David bokade igår en fjällstuga för oss under min lediga vecka (v 14). Ser framemot det massor! Ramundberget blir det med såväl skidspår som backar inpå knuten. Stugan har 6 bäddar, så om nån är sugen att hälsa på så kan det gå för sig, annars är den liten och fjällig med furuväggar och öppen spis.

Lite om allt...

Två avsnitt kvar av sista säsongen av Lost, spännande! Ronja sysslar med sin nya sovrutin - ligga ute och sova i vagnen vilket tydligen är så skönt att man kan sova läääänge. Själv funderar jag på vad resten av dan ska få erbjuda.

Märkte igår att min kaffebryggare har gått sönder. Katastrof! Den läcker ut allt vatten man häller i den, så nu får man använda den som "tratt" bara och hälla på kokande vatten. Antar att det är på tiden att skaffa en ny, den har ju trots allt 7 år på nacken...

I onsdags fick vi besök av Bella, Davids mamma, som stannade till igår. Mysigt med besök och uppskattat av alla familjemedlemmar. Onsdan blev en lugn tillställning, och igår blev det en långprommis ner för att luncha på stan och sen hem igen innan hennes tåg gick tillbaka till Östersund. När David slutat jobba gav vi oss ut på en kort skidtur bort och runt Ryggisspåret innan det var dags att åka hem för att hinna lägga skrot som brukar somna kl 19.

Hon är duktig vår lilla Ronja, lägger sig varje kväll kl 19 efter kvällsbad, pyjamas och mat. Sen somnar hon på egen hand i sin säng. Visst får man ta några vändor för att stoppa i nappen, men annars ligger hon och filosoferar själv tills ögonen faller samman. Hon vaknar och käkar runt tolv och runt sex och kan sen ta sovmorron till åtta. Och nu sover hon middag säkert fyra gånger om dan i 1-2 timmar i stöten. Tror (hoppas) hon är i en växtfas som gör att hon bara äter och sover och blir STOR! Vägning på måndag...

I tisdags var jag på bodypump med Frida på Ego som har öppet hus hela veckan. Jättekul att gå på pass igen, hur längesen som helst sist och träningsvärken gör sig fortfarande påmind i mina ovana muskler. Man är ju så dum också som lägger på nästan lika mycket vikt "som man brukar", även fast det var år sedan jag körde sist... Skulle gärna ha gymkort, men känner att det bara kommer utnyttjas max 1-2 gånger i veckan, så då är det knappast värt det... Men träna när det är gratis går ju bra! Sprang ner och hem också för att få röra sig lite - det gäller att passa på när man väl kommer iväg... Ner gick snabbt, men hemvägen kändes tung efter alla benböj (i kombination med endast uppförsbacke kanske). Annars går det rätt hyfsat att springa nu, även om det inte blir mer än nån gång i veckan. Lite mer skidåkning har det ju blivit och det går bättre och bättre. Vi har ju så fina spår här i krokarna och det är en härlig helkroppsträning samtidigt som man får vara ute i fantastisk vinternatur.

Kanske dagen ska få bjuda på en löptur med Ronja i vagnen...? Så fint väder ute, om än lite kallt.

Idag är det fredag, vilket innebär att David slutar tidigt. Härligt. Tror vi ska laga sushi till middag, storfavoriten! Imorgon ska vi på trettioårsfest och mamma och pappa ska ha Ronja hela kvällen/natten. Tror dock vi åker dit och sover, så hon inte saknar oss alltför mycket (eller snarare vi som saknar henne kanske...).

Nu ska jag plocka in min sjusovare till dotter och se om hon inte vaknar och vill leka :)

Min finaste!





Hemmahelg

Måndag igen och vi har haft en riktig myshelg, bara familjen. David slutar ju lyxigt nog alltid tidigt på fredagar, så när han kom hem vid tre-tiden satte vi på oss skidor och tog en tur hela familjen runt Granloholm. Det blev en lugn tur på en timme, skönt bara att komma ut och lite roligare än att promenera.

På lördan stod takskottning på schemat och jag anmälde mig frivilligt att utföra den. Klättrade upp i den meterhöga snön och hugg i med vår skyffel. Svettigt värre, men på nåt sätt så är det trevligt att skotta snö. Man ser liksom resultatet så bra. Efter en timme fick jag låna grannens stora snöskovel efter att de lite smått anklagande frågat David varför inte han skottade. Med den stora gick det rejält mycket snabbare, så jag var väl klar efter dryga två timmar... Dock så har vi nu en enorm snöhög utanför köksfönstret så vi inte ser ut :(

Efter lite soffhäng, tour de ski, lunch och middagslur gick jag ner till Frida för fikadejt tillsammans med henne och Sara. Jättemysigt, hade inte träffat henne på hela året (2011 alltså...)!

Söndan blev det ännu en skidtur runt Birstaspåret tillsammans med Frida. Jättefint väder, men första plussgraderna sen snön kom och med nån cm nysnö på spåren, som tur var hade nån entusiast varit ute och spårat innan oss, så det gick riktigt bra att åka ändå! Hemma gräddade David raggisar till oss och brorsan som vi bjöd upp på lunch.

Så en riktigt skön helg utan krusiduller :) Den här veckan har vi idag varit på ögonmottagningen med Ronja, imorgon kommer Ronjas farmor på besök och på lördag vankas 30-årsfest!


Snöskottning


Julgransplundring

Idag har vi klätt av vår gran, Barris, och han står nu naken och kal med ca 90% av barren vid fötterna. Bara David kommer hem så åker han ut (granen alltså, inte David) följt av barrutrotande stordammsugning av hela huset. Men först ska vi nog ut på en skidtur hela familjen, och så borde vi verkligen skotta av taket nu när graderna kryper närmare nollan... Får se om den där dammsugningen hinns med, det går ju faktiskt fortare att bara sopa...

Barris i egen hög person


Trettondagen

Trettondagen idag. Vi spontanbestämde oss igår kväll för att åka till Hassela idag, dit ett gäng kompisar skulle över dan. Plockade fram brädan åt mig och längdskidor för David och Ronja och förberedde för avfärd klockan åtta. När vi sen skulle lägga oss var Ronja så extremt täppt i näsan, och har andas snabbt och ansträngt hela natten med ett antal uppvakningar, så vi fick ändra planera här på morgonen till en hemma dag istället. Jättetråkigt då jag verkligen sett fram emot lite brädåkning, men såklart onödigt att utsätta henne om hon är förkyld.

Gick och la oss igen efter att klockan ringt istället, och nu blev precis David väckt av telefonen från jobbet, där han enligt akutens schema skulle gå jour idag. Han som dubbelkollat sitt schema, just eftersom han stod uppskriven på KVÄLLSjour idag och ledig under dagtid. Men nu gick han dit i alla fall, om inte annat för att bena ut misstaget. Tur vi bor så nära och tur vi inte var i Hassela...


Så blev det bara vi idag då...

"Jag ska bara..."

En impuls att ändra utseende på bloggen blev såklart ett heldagsprojekt utan att jag riktigt orkade göra färdigt. "Jag ska bara ändra färgen" tänkte jag i min enfaldighet, men fastnade såklart i kodningens komplexa värld och plötsligt var det ju så mycket mer man kunde ändra på... Att man aldrig lär sig att inte påbörja sånna meningslösa sysslor när det egentligen finns så mycket annat vettigt jag borde lägga ner tiden på... Typ göra klart mina fotoböcker, börja återuppliva de gamla kirurgkunskaperna inför AT-start, läsa klart alla mina "vill läsa" böcker som ligger på hög, fortsätta att sortera och redigera alla bilder på datorn... Också alla tråkiga göran som att tömma alla återvinningsbehållare, slänga kartonger, klippa ner vår nästan barrtomma gran... listan kan göras lång, och ändå sitter jag här ;)

Idag snöar det igen, Ronja sover middag och jag ska fylla på kaffekoppen en tredje och sista gång innan jag förhoppningsvis företar mig något mer vettigt. Man kan ju alltid hoppas!

Oplanerade planer

Nytt år alltså. Tvivlar på att det kan slå förra året i händelserikt i alla fall. För ett år sedan såg livet så annorlunda ut, vi visste ännu inte om Ronja, trots att hon kravlade runt som en liten räka inne i magen. Planen var då fortfarande att vi skulle åka till Kanada för utbyte på våren och sen resa runt på diverse äventyr under sommaren. När vi fick reda på Ronja lades planerna om till att gå klar skolan hemma och sen ge oss ut på en tre veckors paddeltur i Lofoten direkt efter examen, följt av underläkarvik på akuten resten av sommaren. Och inget av allt blev av tack vare en liten tjej som hade så bråttom. Så nu har vi TVÅ i stort sett färdigplanerade resor innestående - dock får de nog vänta några år då de inte känns helt barnanpassade.

Det är inte utan att man inte riktigt vågar planera så mycket i förväg, allt kan ju ändras så snabbt. Men just nu har vi i alla fall tänkt oss en vecka till fjälls i april, vilket ska bli så härligt. Till sommaren är planen att åka till Gotland några veckor på cykelsemester och David är nu i full fart med att bygga två nya cyklar åt oss :)  Även Schweiz och Magadino ska få sig ett besök i sensommaren, förhoppningsvis i september nångång. Annars är det kommande året skönt oplanerat med många önskvärda utflykter på att-göra-listan. Vår kajak ska få sig en redig tur, vi ska bara komma på nån smart lösning om hur vi ska få med skroten - antingen sittandes framför en av oss i sittbrunnarna eller fastknuten med sjal på ryggen. Får provas och utvärderas och sen paddlas endast i lugna vatten förstås. Vore kul med några kortare vandringsturer också...

Under sista veckan på året var David ledig i tio hela dagar, något som kändes mer än välkommet. Att få lite tid tillsammans att umgås hela familjen är så värdefullt. Vi myste på hemma, hade lite besök och firade nyår i Lappland med Sofie o Co. Så kul att träffa henne, inte utan att man saknar vissa bitar med Stockholm ibland...

Dick och David med varsitt barn bakom redo för skidtur på isen



Nu är det bara en månad kvar innan jag ska börja intro-veckan som AT-läkare. Helt galet vad fort hösten gått! Det känns jättekul, men samtidigt kommer jag säkert sakna att vara hemma med skrot och se alla framsteg som börjar dugga tätt nu. Det blir i alla fall en mjukstart med två veckors intro, följt av två veckors ytterligare mammaledighet innan jag börjar "på riktigt" i början av mars. Sen är det jobb ända till september, så får vi se om vi lyckas få igenom vår plan att dela på en AT-tjänst och jobba varannan vecka och vara barnledig varannan. Dagis är det inte fråga om på länge...

Nä, nu ska jag ta tag i den här dagen också. Ronja sover för tillfället = min egen tid. Ska göra lite tråkigt med som att tvätta massa lakan och handdukar. Kanske stoppa ner henne i CX:en och ge oss ut på en löptur och se om vi kan locka hit nått besök eftersom David jobbar och sen går jour ikväll!

2010


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort?
Jag fick en dotter, tog examen och flyttade tillbaka till Sundsvall.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Gav inget

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, en bunt faktiskt.

4. Dog någon som stod dig nära?
Stefan, Davids morbror

5.Vilka länder besökte du?
Ett nordiskt år - Sverige, Norge, Danmark.

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
En sommar utanför sjukhuset och en längre friluftssemester med familjen.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
30 maj då Ronja föddes 783 g och 34 cm stor.

8. Vad var din största framgång 2010?
Att Ronja överlevde och tacklade alla motgångar!

9. Största misstaget?
Vet faktiskt inte.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nope

11. Bästa köpet?
Mest nöjd med Chariot CX och vår tvåmanskajak (som tyvärr inte hunnit utnyttjas speciellt mycket än...)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Tråkigt svar: hyra och mat. Roligare svar: Tahe Marine Wind Duo

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
När vi förstod att vi skulle bli föräldrar och när vi fick komma hem från sjukhuset.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Vargsången, wacka-wacka-VM-låten och Oscar Linnros.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Större svängningar med extrem lycka när Ronja gjort framsteg och lika mycket förtvivlan när hon blivit sämre.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Varit utomhus, vandrat, paddlat, cyklat. 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Mindre tid på sjukhus...

18. Hur tillbringade du julen?
Morronmys, grötfrukost och skidtur med familjen. Glögg och skinkmacka hos bror. Middag och julklappar hos mamma och pappa.

19. Blev du kär i år?
Varje dag i samma person och kärlek vid första ögonkastet på Ronja.

20. Hur många one night stands?
Inga

21. Favoritprogram på TV?
Gyllene Knorren och nyhetsmorgon (ser inte på TV...)

22. Bästa boken du läste i år?
Vet inte. Läste mest svenska deckare och kurslitteratur.

23. Största musikaliska upptäckten?
Hmm... Melissa Horn kanske?

24. Något du önskade dig och fick?
En (till slut) frisk unge! 

25. Något du önskade dig men inte fick?
En fullständig graviditet...

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Frukost på sängen hemma i Bagarmossen med kärleken. Sen kommer jag faktiskt inte ihåg.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det vet jag inte, men planen var att vara med på min examen, paddla med kärleken i Lofoten i tre veckor, flytta till Sundsvall och jobba som akutunderläkare under sommaren och sen bli förälder i september. Men det blir ju sällan som man tänkt sig...

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Mycket underställ, funktionskläder, träningskläder och allmänt bekväma plagg.

29. Vad fick dig att må bra?
Det var häftigt att vara gravid och vårens alla vardagsäventyr: skidåkning, Norgetripp, Danmarksbesök, spontanvandring, paddlingshelg, påskhelg i fjällen, mm...

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Öhm, ingen.

31. Vem saknade du?
Jag hade gärna sett att både mormor, morfar och farfar fått träffa sitt barnbarnsbarn.