Måndagmorgon...

... och jag börjar inte förrän om en timme! Men jag sympati-gick-upp med David och Sena vid sju och nu har de gått och jag sitter själv och njuter av att kunna ta en lugn morgon, dricka kaffe, äta mackor och kolla på nyheterna på TV.

Jag har haft en riktigt slapp helg. Efter en lugn vecka med vårdcentralsdagar, gick jag ut på fredan för att springa runt Kungsholmen i vad jag planerat skulle vara ett härligt vårväder. Istället snöade det och blåste småspik i ögonen, men det gick ju det med om än oväntat tungt. På kvällen blev det Solna-Uppsala i basket-semifinalen, en alldeles perfekt fredagssysselsättning. Solna vann, så det var ju bra, sämre gick det för Sundsvall som förlorade stort mot Norrköping. Bättre lycka på tisdag! Åkte hem och lagade mat tills David dök upp vid 23-tiden.

Lördan började med brunch på café String på Söder tillsammans med Sara, Sofie och Sofies mamma. Halv elva var vi på plats, redo att hugga in på deras underbara frukostbuffé för ynka 65 spänn! Vi satt i två timmar och moffade allt från yoghurt och leverpastejmackor, till ägg och pannkakor med glass och blåbär... Mums! Typiskt bra start en helgdagsmorgon.

Mätt som sällan förr tog jag en promenad genom stan och bort till St Eriksplan, dit jag blivit ditlurad av Sena. Fick nämligen ett samtal från henne fredagkväll:
"du, vad gör du imorgon på dan?"
"Inget särskilt, vaddårå?"
"Vill du följa med å dricka öl på Helenes Krog klockan två? - Du får femhundra spänn och gratis dricka..."
"tja...."  Man är ju sällan omöjlig. Kanske de mer lättförtjänta pengarna i min karriär, där vi fick sitta och snacka tillsammans med Kina å Anders ett par timmar medan en TV-inspelning pågick bakom oss. Resultatet ska tydligen visas på trean om några veckor...

Jag å Sena som uppenbarligen aldrig dricker alkohol längre, blev båda smålulliga på varsitt glas vin och gick å handlade mat för kvällen på vägen hem. Slog oss sen ner hemma och kollade på heroes innan vi högg in i köket. Massa rotgrönsaker och kyckling, sallad å greenstick m dipp och ostbricka blev reslutatet. Och nått glas vin till. Och kl 20.30 släcktes alla lampor och vi fyllde lägenheten med alla ljus vi kunde hitta - resultatet blev fantastiskt mysigt. Anders och David kom lagom till middan och sen stod Portugal-Sverige för underhållningen resten av kvällen.

Söndan blev om möjligt ännu mer slapp. Jag lyckades somna om vid åtta (efter att ha sagt hejdå till D och sett på Greys anatomy) och vaknade igen först klockan 12! Kan inte minnas när jag sovit så länge senast, men så hade vi ju tappat en timme under natten också. Hanna kom förbi på fika framåt två-tiden, och vi satt och snackade och var sådär lagom produktiva. Tog sen en promenad in till centrum och tillbaka i rätt skönt väder. Hemma till sex och jag gav mig ut på en liten löptur till Sumpan och passade på att köra nån halvtimme styrka hemma. Har inte gymmat på ett par veckor nu när jag haft skola i stan, men imorgon börjar jag ute i huddinge igen och får tillgång till gymmet. Yatta!

Idag väntar sista dan på VC. Imorgon kommer mamma hit på middag och på fredag får vi påsklov!

Nu ska det kläs på och borstas tänder... Ciao!

Kärlek

Jag är så härligt underbart fantastiskt nöjd med med mitt liv just nu att inget skulle kunna få mig på andra tankar. Och jag ger dig hela äran till det, utan förbehållning. Du, världens finaste människa. Rakt igenom. Jag fattar fortfarande inte hur det gick till, men det spelar kanske ingen roll. En dryg månad tillsammans. Tiden har gått så fort, men samtidigt känns det som om jag känt dig hela livet och allt är bara så... rätt? Det upphör aldrig att fascinera mig. Först och främst hur det är möjligt att känna så starkt för en annan människa... Och sen, vad som är ännu mer fascinerande är, hur du kan känna samma sak tillbaka?

Jag har bara så svårt att säga det till dig, även om du nu redan vet om det. Mina ögon säger det. Min kropp säger det. Hela jag säger det - förutom mina stämband, min tunga och mina läppar som inte kan förmå sig till att forma orden högt...

men...

Jag älskar dig!

Tre små ord, att de ska vara så svåra att få fram..?

Lördagkväll

... och jag sitter ensam hemma i soffan efter en sån där riktigt bra start på helgen. Igår stod först "Motiverande samtal" på schemat, och jag kände en viss skepsis när jag gick dit, men dagen visade sig vara riktigt givade och bra.
Jag tillbringade sen kvällen hos David. Vi premiärlagade sushi ihop, och visade oss vara riktiga naturbegåvningar båda två. Men vem hade väntat sig nått annat... Riktigt gott blev det och mycket mat. Vi visade oss också vara fenomenala på att käka sushi, så allt gick ner under kvällen. Yatta!

Sov idag ut (säkert till åtta, nästan) och käkade frukost och sen hade jag tjingat att få utnyttja garaget till att fixa min Blå Blixten Sixten som jag cyklat ut till bagis igår. Så några timmar av förmiddan ägnades åt vårrengöring och allmän genomgång i det för syftet perfekta mekargaraget. Och så fin han blev! Och kul att cykla på! Så kul att det från Bagarmossen blev en tur till Nockeby för att plocka upp lite grejor, sedan till Västra skogen för att byta träningskläder och sen vidare ut till Frescati där det stod två timmars volleyboll på agendan. Åsså hem sen då, så nu har han fått börja röra på sig igen, min fina cykel. Fortsatte vara effektiv när jag kom hem hit vid halv åtta, och har städat lägenheten och lagat mat så nu sitter jag bara och är sådär nöjd med mig själv, knaprar lite popcorn å har precis sett på Greys anatomy.

Har i övrigt haft en rätt skön vecka. Jag och David var upp till fjälls förra helgen, han för att tentaplugga och jag för att driva på (och få utöva fjällaktiviteter...). Kom fram med tåget på torsdags kvällen och checkade in i Vålådalen. Hade lyxen att få låna bil av Davids föräldrar i Östersund, så det gjorde det lätt att spendera två dagar i backarna i Åre. Helt underbart att få åka bräda igen! Fin åkning, inte minst på lördan när det kommit nån dm nysnö, finns det nått roligare? Dessutom fint väder till större delen av tiden och riktig våråkning i de nedre backarna. Fantastiskt! Att vi sen hade lyxen att få frukost- och middagsbuffé gjorde att det inte gick nån nöd på mig inte... Ägnade kvällarna åt att leka förhörsledare av gamla tentor och att bara få vara. Avkopplande och befriande och jag behöver knappast nämna att jag inte ville åka tillbaka på söndan...

Tillbaka söndag kväll och resterande delar av öronkursen klarades av under måndag-onsdag, innan den avslutades med en liten dugga som gick vägen. Sen hade våra schemaläggare bestämt att vi skulle få vara lediga på torsdan! Sofie bjöd med mig på en för tidig födelsedagspresent i form av ansiktsbehandling m massage i 2,5h, vilket var precis så underbart som det låter. Tack vännen! Vi satte oss sen på ett italienskt café och drack varsin cappuccino och uppdaterade oss om varandras liv nu när vi är på olika sjukhus och inte hinner ses så mycket.
Basket på kvällen, både på KI och sen med Alvik och jag somnade rätt gott därefter... Och det är precis vad jag tror jag kommer göra nu snart, klockan är långt efter läggdags med min nyinfunna dygnsrytm...

Gonatt!

... hemma bäst?

Tisdag och sista dan på ögonkursen som trots sin korta tidsperiod varit effektiv och lagom ansträngande. Praktisk examination kvar nu i eftermiddag, sen är vi fullärda och börjar ÖNH imorron. Och ute snöar det för fullt, underbart.

Jag var hemma och hälsade på i helgen, blev något av en impulsresa, och precis sådär trevligt som det alltid brukar bli. Kom hem vid 19-tiden i fredags och plockades upp på tågstationen av Frida och Mia för direktfärd till Jossan. Där bjöds det på räkor å gott ihop med slötittande på TV och allmänt tjatter. Såg en helt fantastisk film, "Snakes on the plane", som var precis så bra som titeln antyder...

Lördag morgon var det långfrukost med Frida och Tyson, innan Martin och Matthis kom och plockade upp hos för att  underhållas. Följde med och kollade på motorcyklar, fikade på stan, tog en sväng till Birsta och åkte sen hem till familjen. Jag hann med att springa en runda innan hockeyn (som vi inte pratar om) började. Hade dock inga löparskor hemma, så jag lånade mammas en storlek för små, och resultatet blev inte helt oväntat en ond vänster tå. Men, men, förutom det så gick det bra. Och som sig bör på lördagar hos familjen Burman så stod bastun på för fullt när jag kom hem. Myslyx!

Kvällen förflöt sen med middag hos Mimmi och vidare med fest hos Johanna som fyllt år/examinerats. Jättegod mat och en riktigt rolig kväll som förflyttades ner på stan och Oscar's framåt midnatt. Jag och Frida roade oss kungligt på dansgolvet till stängning, och på nått vänster kom vi inte i säng förrän halv fem...

Soff-frukost på söndagmorgon med ett av Frida något överambitiöst grötkok på 2 liter. Var resten av dagen tog vägen vet jag inte, men jag var tvungen att åka tillbaka till Sthlm alldeles för tidigt, då alla tågbiljetter var slutsålda. Hann med en pre-födelsedagsmiddag för pappsen innan bussen gick kvart i sex, och jag lyckades sova nästan hela resan ner till Sthlm. Framme strax innan elva och jag möttes upp på centralen av världens bästaste David som varit i Halmstad hela helgen och orienterat.

Och han, den där fina, har fixat så vi ska till fjälls över helgen! Tar tåget upp på torsdagkväll och får tre härliga dagar i norr där tanken är att han (vi?) ska tentaplugga. På kvällstid vill säga, dagarna ska ägnas åt motionering av bräda och skidor. Längtar!

Nä, nu ska jag göra några ögontentor till. Sen skola. Sen innebandy. Sen parmiddag hos Sofie... Tjipp!

Vardagssöndag

Tjo. Sitter hemma i vår nästan färdiga lägenhet och läser om röda ögon i väntan på att Frida och Martin ska dyka upp under kvällen. Många nya ord och ögats anatomi som måste repeteras, men i övrigt lagom soft söndagsplugg. Passar på att tvätta samtidigt, vilket kräver lite mer tidspassning än tidigare när vi varit bortskämda med tvättmaskin, men, men... Trivs redan fantastiskt bra i Västra skogen sedan förra helgens flytt, och Sena har varit otroligt aktiv på blocket vilket lett till att vi nästan fullbordat vår inredning med soffa, fotölj och fyra bokhyllor för totalt 800 spänn.

Dagen har varit fantastiskt fin, nästan som vår i luften. Har mest varit inne, men passade på att ge mig ut på en löptur i alla fall. Utsiktskullen vid Hagaparken fick se sig bestigen fem gånger, härlig utsikt från toppen, om än lite svårsprunget i snö/lermodd. Har inte helt dålig utsikt hemma heller, nionde våningen och allt. Blir kanon till våren när man kan sitta på ballis nr2.

Hade förra helgen lillasyster nere på besök lördag-tisdag. Hon fick rycka in en del i flyttproceduren hon med, även om hon smart nog såg till att komma efter det att flyttlassen körts bort och burits in. Trevligt med besök i alla fall och att få umgås lite bara med henne, trots att det stod plugghelg på schemat och vi faktiskt var effektiva.

Skrev psyktentan i onsdags. Gick väl sådär, många luddiga och flummiga frågor, men skulle bli förvånad om det inte gått vägen. Det brukar liksom som göra det. Nu väntar en vecka med ögon efterföljandes av en vecka Öron-näsa-hals. And that's it. All utbildning vi ska få inom en av primärvårdens huvudsakliga sökorsaker. Hoppas på två givande veckor...

Pappa dök upp på jobbesök i onsdags, och jag passade på att bli utbjuden på middag. Trevligt att umgås lite på tumanhand med honom med, något vi försöker göra när han är nere och stannar över natten. Kvalitetstid :)  Mötte därefter upp med Sofie å några andra kursare på Syster o Bror för lite stand up och slutade kvällen ute i Bagarmossen hos min nya kärlek.

Det är märkligt det där. Hur något kan kännas så otroligt rätt så fort. Han fascinerar mig. JAG fascinerar mig. Trodde inte jag kunde känna så starkt för någon längre... Njuter av stunden och försöker att inte tänka så mycket. Bara känna.

Dags för en tur till tvättstugan igen. På återseende...