Veckans träning:

Lägger ut veckans träning - inser sen att den inte är representativ för min normala träningsvecka - ser ambitiös ut, men det får vara... Ibland är man ju faktiskt det!
 
Måndag - Simning Öppet vatten, 25 min
Var på Tranviken med Ronja och David och passade på ett OW-pass (våtdräkt + paddlar). Trots samma temp som sist (14 grader) så kändes det betydligt kallare nu när inte tävlingsadrenalinet slog till. Fick ligga och vänja mig några minuter innan jag kunde simma. Blev ett par vändor utanför stranden och sen bort till stugan på Spikarna där de andra mötte upp. Lite läskigt att titta ner i det mörka vattnet med simglasögon, är van att inte se nått utan. Värmen kommer i alla fall snabbt när man väl är igång, även om finmotoriken i händerna är obefintlig en lång stund efteråt.
 
 
Mys på Tranviken
 
Tisdag - Orientering, 66 min, 8 km
HittaUt på Södra. Stig och obanat i alla fina backarna. Så kul att springa stig, lera, vatten, mossar, blåbärsris, lyfta på fötter, hoppa över träd, plumsa över myrar. Vill ha mera (förutom kalhyggen). Blev 8 kontroller med start vid Sidsjön och mellan Sidsjön och Ängen. Lite pyssligt att behöva stanna och skriva ner checkpointsen vid varje kontroll, men å andra sidan en legitim anledning att stanna upp och läsa karta. Testade Funbeat-appen - verkar funka bra!
 
Onsdag - Triathlonträning med ART (utan cykling):
Simning Öppet vatten, 32 min, 1,6 km
Simning 4 vändor över Sidsjön från slalombacken. Lite svårt att hålla kursen, men annars flöt det på rätt bra.
Löpning, 28 min, 6,2 km.
2 varv runt Sidsjön i VFF. Flöt på bra efter simningen, blev ikappsprungen med kanske en dryg km kvar vilket resulterade i tempohets och spurtstrid. Skönt trött sen.
(tiderna är ungefär, tänkt växlingstid borträknat)
 
 
In mot löpningen
 
Torsdag - Orientering 1h 48 min, 11,2 km
Naturpasset i Granloholm-Granlo. 17 kontroller + 1 som måste försvunnit (5 min letande på minimal yta). Orienteringen gick kasst, brännässlesnårigt och tistlar på hälften, kontroller gömda i buskage och sprickor så man trodde man var fel, backade, kollade kartan extra noga, tog en större lov bara för att sen inse att man varit rätt från början. Surt. Allmänt snårig skog med nedfallna träd och ffa grenar där det inte fanns stigar. Långsamt! Skön dag att irra ute i skogen i alla fall, nu ska de stackars sönderrivna och brända benen tas om hand.
 
Ridning - Dressyr 50 min
Mario. Första gången, fick bekanta oss lite. Fin ponny, men lite lat så här dan innan sommarlovet. Jag som fick höra innan att han brukar bocka utgick från att han var pigg och tog av sporrarna, nästa gång stannar de på!
 
Ridning - Hoppning 60 min
Dorek. Passade på att rida igen en missad lektion. Hoppning ute på plan på favoritponnyn som älskar att hoppa. Lika kul som alltid. Blev några kombinationer, tighta svängar och enstaka rättupp. Bra avslutning på ridterminen.
 
Fredag - Simning Öppet vatten, 50 min, 2,3 km
OW i Martins stuga efter midsommarlunchen. Lugnt distanstempo med ett antal snabba 20-30 armdrag då och då.
 
 
Midsommar. INTE jag som badar varmtunnan med våtdräkten på...
 
Lördag - Backintervaller, 1h 50 min, 17 km
Backuppvärmning uppe på norra 5 km följt av backintervaller Håkanstå-högsta punkten ovanför Bure. Bra pass, sjukt jobbigt. 6x 900 m uppför känns i benen, lika lång joggvila ner mellan. Försökte tänka på teknik och kroppshållning och tyckte det lyckades rätt bra. Lyckas dock inte få upp högre tempo än sådär, i alla fall inte i de brantare partierna. På de mer flacka delarna kan ligga på lite i alla fall.
 
Söndag - Orientering, 1h 59 min, 14,3 km
HittaUt i Birstaskogen. De 4 kontrollerna längst bort. Lugnt pass efter gårdagens backintervaller i VFF, första riktiga terrängpasset i dem - skoj och tempot hålls automatiskt ner över steniga stigar. Gjorde en jättebom på första, valde bort en enligt kartan grön passage, för att sen inse att det blivit en fin upptrampad stig, och hamnade på fel höjd. Mysigt pass!
 
Får se vad nästa vecka bjuder på - kanske några vilodagar?
 

Triathlonträning

Efter en heldag ute i det fina vädret fortsatte kvällen på samma tema - uteaktivitet. När David vaknat hoppade vi in i bilen och åkte till Sidsjön för den planerade triathlonträningen. Dessvärre hade vi ingen barnvakt, så David stod över denna gång. Han hann i alla fall simma en sväng i sjön innan det var tri-dags.

Ronja roade sig under tiden i vattenbrynet med dockan och stensamling.

Triathlonen blev mer en duathlon utan cykelmomentet pga avsaknad av bra växlingszon. Efter lite info och tips och trix av Henke var det bara att hoppa i vattnet. Betydligt varmare att simma sjö än hav. Simmade tvärs över sjön fyra vändor, ca 1600m, följt av löpning 2 varv runt Sidsjön (6,2 km). Den är ju förbenat platt den där sjösträckan till skillnad från all annan löpning i den här stan. Lätt att falla in i tempot och skönt som omväxling. Sprang i mina FiveFingers och klarar längre och längre sträckor utan problem, lär dock bli påmind om det imorgon.

Nu har David klivit på sin 3:e och sista nattjour, och jag står mellan valet av ett avsnitt av Private Practice eller sängen med nån av de fyra böcker jag håller på att läsa samtidigt (Kafka på Stranden, Haruki Murakami, Fatta eld, Suzanne Collins, Giganternas Fall, Ken Follet eller Den nakna hälsan, Jonas Colting). Svårt val...
 

alskaderonja.blogg.se

för alla nära och kära som brukar (brukade) läsa där så tänkte jag göra ett nytt försök att hålla den uppdaterad - i alla fall med foton!

:)

Tranviken

Idag är vi lediga ihop hela familjen då David ska jobba natt. Fint väder och ett ärende till stugan gjorde att vi hamnade på Tranviken på förmiddan. Ronja har grävt i sanden och jag och David har simmat runt 25 min OW var i det 14 grader varma havet. I våtdräkt förstås. Lagade lunch i stugan å nu sover de två andra familjemedlemmarna...

Kallt?

 


30 mil på cykel...

... är nu avklarade!

Vi körde på bra hela stora ART sub10-klungan och tog oss i mål på 9 h 35 min. Vädermakterna var inte med oss, vid starten 4:22 började det droppa, men dum som man är satte man inte på sig regnjacka "eftersom det inte ska börja regna förrän 6". Jo, tjena. Dropparna blev duggregn blev ihållande regn blev ösregn. Tog på mig jackan vid första stoppet efter Gränna och den värmde gott trots att jag inte var i närheten lika kall som många andra i klungan. Inte förrän i Jönköping började regnet lätta och fortsättningsvis kom enstaka skurar med allt finare väder.

Cyklingen gick bra, var nervös för att jag skulle gå låg på energi innan och försökte äta hela tiden - små bars-bitar, choklad, ölkorv, äggmackor, gels och dricka sportdryck. Fick mycket vätska gratis av regnet och blev aldrig energi- eller vätsketom.

Benen kändes starka hela loppet. Ryggen tog dock stryk av allt stillasittande och var det som irriterade mest, men efter varje minipaus blev det lite bättre ett tag och aldrig outhärdligt. Fick lite känningar i knäna mot slutet med och försökte hålla nere växlarna lite extra.

Startade loppet nere i andra delen av klungan och kunde rulla med relativt enkelt på den platta banan. Kändes nästan som ständig nerförsbacke med några få kraftigare motlut där tempot hölls exemplariskt lågt och det blev aldrig riktigt tungt.

Efter 10 mil skulle då vi i andra delen upp och dra. Lite stökigt först och svårt att hitta rytm, men det gav sig. Jag insåg dock snabbt att jag inte klarade av att äta och dricka samtidigt (pga bristande koordinationsförmåga?), så jag hoppade tillbaka i 2-ledsdelen efter 3 mil. Många var det som var starka och drog där framme - tack till alla er.

Så kom solen fram och regnjackan åkte av. Käkade en gudomligt god ägg-och-kaviarmacka och höll tankespökena borta genom att sjunga diverse favoritlåtar och svisch så var det plötsligt "mindre än två varv runt Alnön" kvar och man började inse att det här skulle gå vägen med marginal.

Efter fjärde stoppet 4 mil från mål (ett bonusstopp eftersom vi hade kört in så mycket tid) och man hade börjat fantisera om målgången så fick jag punktering. Skit! Orsak: en säkerhetsnål rakt igenom bakdäcket (slutsats: undvik depåer). Lyckades få kontakt med David som låg längre fram och vi stannade och bytte, tog runt fyra minuter efter fipplande med bortdomnade fingrar och kolsyrepatroner. Sen bestämde vi oss för att försöka jaga ikapp klungan för den där efterlängtade gemensamma målgången.

Han drog och jag hängde på i bra fart, men hur kör man ikapp en klunga 4 minuter fram? Vi höll högt tempo i uppförsbackarna, som var det ställe vi kunde tjäna in tid på, och sista milen fick vi rygg på en annan klunga som höll bra fart. När vi började rulla in sista biten mot Motala fick vi syn på de vackra ART-tröjorna några hundra meter fram och lyckades komma i kapp några km innan mål för att kunna glida in i samlad trupp under målportalen på tiden 9:35.

En enormt skön känsla!

På plats!

Pastaladdat, hämtat ut nummerlappar, spanat in startfållan och tagit plats i lägenheten. Nu fotboll och sömn, 04:22 går starten.

Pastaladdning

Spanar in startfållan

 


Mot Motala

Imorgon är det dags att styra nosen söderut inför lördagens stora äventyr - Vätternrundan! Del 3 av 4 på jakten mot en svensk klassiker. Vi är ett stort gäng från stan som kör i tre olika klungor. Jag och David cyklar med 60 andra med målet att klara av de 30 milen på under 10 timmar. Nu håller vi tummarna för att slippa regn!

Pastaladdning!


iPhone

Jag har fått en iPhone av snällaste Bella :). Nu kanske jag både kommer svara p sms, höra när det ringer OCH blogga lite oftare!

Just nu: