Dygnsrytmsrubbning

Jobbade igår kväll till 23.30. Lagomt segt pass - åtminstone när man inte fått hela sin skönhetsömn natten innan. 20 minuter innan jag kliver av ringer dock Frida och säger att hon, Berga och Josefine står utanför för att hämta hem mig :)  Bra sambo man har! Vi åkte hem till oss och blandade caipirinhas, mm som vi smuttade på en timme, och sen var tröttheten som bortblåst! Kom istället på den brillianta idén att gå ut -  det är ju ändå lördag. Sagt och gjort, vi knatade in till stan och Olan, där vi träffade på Martin å Matthis och intog snabbt dansgolvet som vi regerade fram till stängningsdags. Älskar spontankvällar!

Sov minsann till halv tolv imorse, vilket var otroligt skönt. Tror bestämt jag hade lite sömnbrist (man ska sova på nätterna!). Frida var lika trött hon, så vi låg och slöade i sängen en halvtimme och betraktade Tyson som slickade på Fridas klockradio i säkert en kvart. Ibland undrar man vad som rör sig i den kattens huvud... Vi hade Martins bil på lån, så vi uträttade lite måste-göran (som att lämna tillbaka Fridas kläder i hooden och svänga förbi höjdgatan för att slänga in mina kläder i tvättmaskin). Insåg sen vid halv två att vi inte käkat frukost, så vi hämtade upp Martin å Matthis och tog med medköpt matsäck och picknickade. Valet av stället var kanske inte det mysigaste, men eftersom jag började jobba halv tre, fick det bli vid helikopterplattan utanför akuten. Vi var i alla fall de enda. Och sällskapet är ju det viktigaste.

Har sen jobbat kväll. Hade tur och fick byta bort min placering på AO mot medicin. Rätt lugn kväll, så jag har struttat runt lite där det behövts istället och därmed haft fullt upp. Tål verkligen inte att ha för lite att göra, det är så frustrerande. Kom hem och såg slutet av Em-finalen som Spanien tog hem med rättvisa.

Imorgon och tisdag jobbar jag 17-01, så jag vill inte gå och lägga mig för tidigt. Och sen skadar det ju inte att vara inställd på gatufest-dygnsrytm, även om kvällar aldrig brukar vara några problem - nattmänniska som man är. Hade nu tänkt ägna lite vakentid åt att lägga upp kort på facebook, men självklart så krånglar uploadingen. Tänk vad grinig man kan bli för så lite... Kanske ska göra ett försök till innan sängen. Eller leka med Tyson som verkar tro att hela världen är emot honom såsom han attackerar allt från leksaksråttorna på golvet till fåtöljen och diverse låtsasspöken...

Till lillasyster:

Fick påbackning av lillasyster som vill ha nyheter hemifrån, då hon i sex veckor befinner sig borta i det stora landet i väst alldeles själv. Bra gjort, tycker det är super att hon åker då det i mitt tycke inte finns något bättre man kan göra än ge sig ut i världen.. Så, för dig - lite glimtar hemifrån:

Jag har ju jobbat en hel del, men mitt sommarschema är riktigt bra! Dvs inte så många tidiga mornar och ledig midsommar och gatufestkvällar. Kunde inte gjort det bättre själv, förutom min sista helg hemma då, då jag tydligen ska jobba fre-lör-sön =/

Har inte träffat familjen så mycket, mer än nån middag hemma och sprungit in i mamma å Fredde på jobbet. Ska boka in nån hemmakväll snart.

På midsommar var vi i Martins stuga hela gänget och Magda och Nicke kom upp. Börjar bli en riktig tradition, och vi hade lika trevligt som alltid, även om det nog var det mest städade året hittills. Vet inte om vi börjar bli vuxna, eller var felet ligger... Jag och Frida stod för all matinköp- och lagning, och vi kan väl bara säga att vi överträffade oss själva som alltid. Började med sillunch inklusive Bergas nyfångade lax, smörgåstårta (kanske den finaste nånsin), snaps å hela kittet.

Dan förflöt sen med bad i tunnan å sjön, allsång, försök till krocket, drinklekar osv. Åt jordgubbstårta (polackfri) och grillade till middan, och sen vickning sent på kvällen. Och allt förflöt utan några som helst skandaler - kaka till oss! 

What else... Har ju kollat på fotboll såklart och hade fest hemma hos oss på midsommardan med kravet att alla skulle hålla på ryssarna i kvarten, vilka också vann såklart. Det var rätt lagom uppslutning, inte minst med tanke på allas tillstånd sen dan innan. Planen var spontanutgång, men vi kom aldrig så mycket längre än till nån fest i villorna vid IP.

Hade jobb-ölning i torsdags med nytt rekord i deltagare. Jag stod såklart bakom idén och med entusiastiska medkumpaner lyckades vi lura med över 20 pers till Olan. Såg fotbollen med ett halvt öga (Ryssland förlorade...), snackade och drack desto mer. Kul att träffa folk utanför sjukhuset nångång, i normala kläder... Ramlade vidare till Irish när Olan stängde och blev kvar där till ett nånting. Riktigt trevlig kväll som slutade på okänd mark (och några nya älgar springandes lösa * ;).

Igår hade vi sex-and-the-city-fest. Jag, Frida, Sara, Jossan å en annan Carro samlades hos hos, klädde upp oss i klänningar å högklackat och drack champagne och åt plockmat. En och annan cosmopolitan slank ner det med... Tog sen taxi till bion för att se filmen, vilken var ungefär vad jag förväntat mig. Lång dock så vår medhavda öl och cider tog slut ganska snabbt. Klapprade vidare ner till Oscar efteråt, där Carro fixat in oss på gästlistan. Det var open mind-kväll och rätt mycket folk. Vi tog oss ännu en cosmo i baren å tillträdde sen dansgolvet. Tycker inte om att dansa i högklackat, men måste man så måste man. Svängde runt tills trampdynorna värkte och stället stängde vid tre och jag irrade bort mig till samma ställe som kvällen innan.

Annars då... Har varit hem och hälsat på farmor i veckan, käkat raggis och fått en försenad födelsedagspresent i form av två endagarsbiljetter till Gatufesten. Mer än välkommet!

Har inte riktigt kommit igång med träningen, mer än vardagsmotion till och från jobbet, några timmar på gymmet och ett par försök till löprundor, men det går trögt... Tänkte försöka få ihop ett gäng till basketplan inom kort. Börjar bli abstinent.

Tiden rinner iväg som vanligt. Bara två veckor kvar i stan innan det blir back to Sthlm. Känns lite konstigt, men man är ju snabbt anpassningsbar, så det lär väl ordna sig.

Så, that's it for now. Sitter nu och väntar på att det ska sluta regna så jag kan promenera upp till jobbet. Jobbar till halv tolv ikväll, och hade tänkte hinna träna nått innan.

Ciao!



*internskämt från norrländska skogarna

Liv eller död...

Marginaler. Tillfälligheter. Om eller om inte. Det är när allt kommer omkring bara en fin linje som skiljer dem åt. Livet och döden.

Det är så lite som krävs för att ändå resultera i sådana ofattbara konsekvenser. Vem får leva och vem får inte det? Utgången är så dramatiskt brutal och det blir så påtagligt hur ett ögonblicks verk kan förändra det vi kallar livet.

Ibland är det hårt att jobba. Speciellt när det är unga människor som ramlar över på fel sida...

Hossegor

Nylandad för jag vet inte vilken gång i ordningen senaste tiden, men nu är det dessvärre sista gången på ett tag. Har tillbringat en vecka i Hossegor, Frankrike, där surfing stod på schemat. Eller försök till surfing ska man kanske säga. Har tragglat och paddlat och tumlat runt i vågorna åtskilliga timmar för att försöka komma en bit närmare mitt mål att lära mig surfa. Alltså lära mig surfa. På riktigt. En lång väg kvar att gå, och jag är tveksam till om jag är så mycket närmare målet, men skam den som ger sig...

Lämnade alltså Sverige för en vecka sedan för att njuta av min enda lediga vecka i sommar. Vi var en bunt på 11 noviser (däribland jag och Elin) som åkte ner och tillsammans med de s k lägerledarna (låter lite scoutaktigt) delade vi ett riktigt härligt hus med pool och världens största öppna spis och gångavstånd till stranden. Mycket plaskande i vågorna blev det, varvat med tid vid poolen och på stranden, shopping inne i byn, och sköna kvällar med god mat, öl, fotboll och ett par utevändor.

Är riktigt nöjd med veckan, men hade hoppats på att åtminstone komma ihåg tillräckligt för att kunna stå på brädan ordentligt, men tydligen satt det inte alls kvar utan det var bara att börja på noll. Suck. Jag måste nog som sagt flytta till Rio...

Så, hemma igen, och snart kanske jag kan pusta ut lite, det känns som att tiden sen jag kom hem från SA har varit så hektisk. Sista dagarna innan avresa skulle såväl jobb på SÖS som förrådstömning från Kungsholmen hinnas med, samtidigt som jag ju skulle hinna träffa så många som möjligt innan sommaren skingrar alla vind för våg. Och väl hemma i Sundsvall blev det tre dagar av intenstivinskolning på akuten mellan 7-21.30 för att kunna få ledigt veckan som var...

Men det var det värt, och nu kanske jag kan få nån ordning på tillvaron igen... Imorgon blir det nog flytt till Frida, sen jobb i veckan och dags att börja ladda för midsommar till helgen!



(Parentes: var ju tvungen att bryta min livsstil under resan, så det är bara att börja om med start NU för en månad framåt...)