Vansbrosimmet

Vansbrosimningen. Så var den gjord då, fjärde och sista delmomentet i "En svensk klassiker". Det var ett roligt lopp, inte alls jobbigt som de andra klassiker-delarna. Crawlade utan problem alla 3000 meter i lugnt jämt tempo. Fick känningar av kramp i vaderna vid några tillfällen, men simmade utan ben ett tag så gick det över. Först km:arna gick fort, första bojen jag såg var 1200 m kvar, då kändes det som jag precis börjat. Lite långsammare när man efter 2000 m vände in motströms, men knappt märkbart. Simmade in i några som envisades med att simma i bredd lite här och där, men upplevde det inte annars trångt. Låg mest i ytterspår. Målgång efter 51:47 min. Nöjd att komma under timmen som var målet, nästa gång blir det under 50 min ;) David gjorde ett fantastiskt bra lopp på 46-nånting minuter - han som sjönk som en sten när vi började simträna i vintras. Han är för duktig den där... Så, Klassikern - check! Nästan lite tråkigt, vad blir nästa projekt?


Köpenhamn

Så har vi haft ytterligare en av sommarens alla minisemestrar - 4 dagar i Köpenhamn. Davids syster Maria utexaminerades som läkare och det måste ju firas!

Åkte ner tidigt torsdags morgon, framme på Kastrup innan tio. Ronja är fantastisk att resa med, intresserad av allt och så där glad och positiv som bara hon kan vara mest hela tiden. Inga problem att sitta stilla på planet heller.

Torsdag blev det Strögetvandring. Rödpölser, wienerbröd, Lego-affären, iskaffe. Allt med familjen Jernström innan samling utanför kyrkan vid tre. Vidare strosning ner till Nyhavn med alla gratulanter och sen tidig middag på mysig källarrestaurang med god mat. Somnade gott sen!

Vi bodde ute vid Stengården med Davids föräldrar i ett lånat hus av danska släktingar. Helt perfekt!

Fredan var det lite regn, så det blev äventyrsbad hela dan. Passade på attt lägga in ett simpass i 100 meters rundbana också.

Lördag sken solen igen med riktig sommarvärme! Började dan med löpning runt en av sjöarna hemmavid innan vi styrde mot stan och Zoo till Ronjas stora förtjusning. Bäst var helt klart den prickiga ponnyn - "pippihästen" - som hon såklart fick rida på. Lyckan var obeskrivlig! Även att klappa getter och titta på när kossan mjölkades var dagens höjdpunkter (och jo, det fanns andra djur också, allt från giraffer och noshörningar till chimpanser och ormar...). Middag med Maria och Kåre hemma hos oss fulländade dagen.

Söndag fick börjas med ett långpass längs Mölleån med David. Tyvärr en sträckning i höger baksida lår så tempot blev lååågt, men fin löpning. Bella passade Ronja, lyxigt att komma ut ihop! Blev 2,5h löpning i alla fall.

Sen åt vi lunch och packade ihop oss, hoppade på tåget till stan och turistade vid lilla havfruen, promenerade runt kastellet, tog en båttur, åt lunch i Christiania och tog sen metron ut till flygplatsen för hemfärd vid sex-tiden. Ronja visade återigen att hon kan det här med att flyga - förutom att hon inte ville sova utan var vaken tills vi kom till Sundsvall vid halv elva...

Nu jobb för mig!