Jag åker till Danmark!!

Äntligen torsdag. Sista veckan har kanske varit den längsta på länge. Konstigt hur långsamt tiden går när man ser framemot nånting. Idag klockan halv tolv går min buss, åtta timmar senare når jag Köpenhamn, å efter ytterligare tre timmar med tåg är jag framme i Århus. Man skulle ju kunna ha sin pojkvän (lägg märke till benämningen!) lite närmare, men det blir ju liksom ingen sport då. Åsså kanske man ledsnar på varandra. Ser framemot en långweekend i dansk-landet istället...

Måste förresten göra ett tillägg till mitt förra inläg efter påtryckningar från ett visst håll, å det är att jag självklart tycker om mina gamla kursare med (åtminstone ett fåtal utvalda...). Bättre så? ;)

Sååå... Nu ska jag duscha, packa färdigt, ringa försäkringskassan, göra matsäck å åka!!

Höres på måndag... Puss!

Nedräkning

Sitter å väntar på att tvätten ska bli klar... Kanske världens tråkigaste sysselsättning. Hade tänkt vara färdig i tid för en gångs skull, men då jag kom en timme sent till den bokade tvättiden, var det nån annan som tagit den å jag fick vackert vänta till efter tio i alla fall. Fördriver tiden med att lära Tyson apportera, något han är grym på för att vara katt (så länge det är favoritmusen han ska hämta...). Försökte även använda honom som försöksperson till att träna status på, men han ville varken medverka till att testa reflexer, kolla pulsen eller låta mig inspektera hans svalg. Ska ha min första helstatus på patient imorron, hoppas han/hon är mer medgörlig än katten...


Vackre Tyson där han trivs bäst - på balkongräcket...


Har ikväll varit hos Sena, tillsammans med Elin å Magda, å blivit bjuden på massa gott för att fira att ramadan var slut. Ostar, kex, oliver, vindruver, paj, å skumpa, med kaffe, choklad å baklava till efterrätt . Hur trevligt som helst, tycker så mycket om mina nya kursare!


Sena, Magda å Elin - Id al-fitr (heter det så?)


Åsså har nedräkningen börjat. Två dagar kvar, sen är jag sååå nära min dansk. Längtar! =)

Back to the tvättstuga...


Frank

Lyssnade på Frank i P3 när jag cyklade till träningen tidigare ikväll. De intervjuade en Sverigedemokrat (namn utelämnat), som verkade vara något av det mest korkade som gått omkring i ett par skor... Man tycker ju ändå politiskt engagerade personer brukar ha nån slags förmåga att uttrycka sig och föra fram nått slags budskap, men inte... Vet inte var de hittat honom, men det var nog slutet på hans karriär som mediafigur. Intervjun var i Göteborg, och SD-killen fick frågor om svenskhet. Först fick han peka ut den mest svenska platsen i Götet (Gustav Adolfs torg, hjältekonung, osv - fast krig, det var inte bra...), och sen skulle han peka på det osvenskaste han såg just då, å håll i dig:

"Inget jag ser just nu ser så främmande eller skrämmande ut, men man kunde tänka sig att det skulle kunna finnas... Om det stod en grupp talibaner här och planlade nån terroristaktivitet, då skulle det vara störande, främmande och otäckt, men det gör det ju inte. Hade det varit en kiosk som sålt falafel hade det inte varit så jättesvenskt, men inte så störande..." 

Alltså... Va?!! 

Strax efter kommer nästa fråga om vad han skulle sakna mest om alla invandrare försvann:
 
"Personligen skulle jag sakna de invandrare jag känner, som individer, på individnivå. Att det ska finnas många falafelställen är kanske inte det viktigaste för mig..."

Alltså...  Va?!!

Är det för de eventuella talibanerna som ska invadera GA-torget, som vi ska slänga ut alla invandrare och invandrade influenser ur Sverige? Det låter ju onekligen logiskt... Ungefär som ett kasst  vaccinationsprogram där du kan slippa nånting ont som eventuellt kan dyka upp nångång, men kommer garanterat att slå ut hela den goda floran i samma vända... Och om nu han inte tyckte det var så värst skrämmande, främmande eller otäckt egentligen, var ligger då problemet? Och har han verkligen tänkt igenom sin ståndpunkt i falafelfrågan ordentligt, verkar han inte lite kluven där... Man kan ju inte både äta kakan å ha kakan kvar (gammalt beprövat ordspråk). Tyckte även det var en intressant slutkläm där med att de invandrare som ligger på individnivå får stanna... 

Hur de lyckades med att trycka upp röstsedlar överhuvudtaget är över mitt förstånd...

prostatatataaaa

Sovmorron. Inte varje dag man har den lyxen! Måste snart iväg dock och ha mycket absurb undervisning i bröst- och prostatapalpationer. inte varje dag man får börja med att sticka upp ett finger i röven på en docka...

Sa jag att jag älskade min utbildning? ;)

Utgång å planerad danmarkstripp

Måste ju uppdatera lite från helgen. Lördan började katastrofalt dåligt med storförlust och min sämst spelade basketmatch genom tiderna. Började med att laget spelade uruselt, vilket fick mig på skitdåligt humör med följden att jag spelade om möjligt ännu sämre... Sååååå förbannad, belv utfoulad i sista, vilket jag inte blivit sen typ högstadiet... Suck. Aldrig mer!
Kvällen blev dock en mycket muntrare historia. Jag hade ju lovat Malin att vi skulle ha fest, då det var typ enda helgen hon var fri från tävling, så sagt å gjort... Vi började bara vi två runt sex-tiden, köpte sushi å hinkade vin (mmm...) å snackade diverse killbekymmer. Hann gå vidare till äppelkaka, kaffe med Baileys (mint!) å smått drinkblandande innan resten dök upp. Hade bjudit allt möjligt och omöjligt folk, men det var lugnt, bara Elin, Magda, Hanna + 2 kompisar till henne å Sena. Var kvar hos mig framåt tolvtiden å hann dricka åtskilligt på den tiden. Jag å Malin vann, om man säger så... Längesen jag var sådär riktigt full sist (i alla fall ett par veckor sen...). Carro lekte även matchmaker på fler än ett håll, vilket resulterade i T-banan (med visst fotograferande) till söder där vi mötte upp med Petter å Marcus å gick vidare för att hälsa på Malins kusin där han jobbade. de stängde dock när vi kom (att klockan alltid blir så mycket...) Lyckades sen snoka rätt på Malins objekt för kvällen, å dumpade henne där (efter att jag fått snacka allvar...) och fortsatte till gamla stan med Hanna, Petter å Marcus, letade rätt på ett dansgolv och roade oss resten av kvällen. Summa sumarum: Skitkul kväll!

                           
Jag å Malin -  - Hemgångarna =/ - - - Hanna å Petter - - - Tyckte ögonen såg så fyllesmala ut... 
... att vi på nästa kort gjorde nått åt det!
(läs: Spärra upp ögonen. Nu! *klick*)

                                                                   

                                              

Söndan var kanske den slöaste på länge. Trasig i skallen förflyttade jag mig först till badkaret för ett varmt bad, därefter till soffan å där stannade jag resten av dan, kollandes på TV-serier (house, grey's anatomy, scrubs - inte alls påverkad av min utbildning...). Snackade sen med min dansk, å bestämde mig för att jag nog vill åka till Danmark i alla fall å bokade biljett igår... Kajnd åff miss him, så det får väl vara värt resandet, den här gången också ;) Åker nästa torsdag-måndag, og det bliver sgu dejligt ;)

Nu ska jag å Tyson gå å knoppa!


Frågorna du alltid undrat över svaren på...

Läste Emmas blogg å hittade den här låtleken som jag ju bara var tvungen att göra, här är resultatet

"Go to the music player of your choice and put it on shuffle. Say the following questions aloud and press play. Use the song titles as your answers. NO CHEATING!"


How does the world see me?
Song: Fire Alarm
Artist: Sahara Hotnights
Comments: Irriterande eller livsräddande?

Will I have a happy life?
Song: Funeral march
Artist: Beethoven
Comments: Begravninsmarsch... Jamen det låter ju lovande.. =/

What do my friends really think of me?
Song: Missundaztood
Artist: Pink
Comments: Ingen förstår mig alltså, visste väl det…

Do people secretly lust after me?
Song: She’s the one
Artist: Robbie Williams
Comments: Uppenbarligen ;)

How can I make myself happy?
Song: Everybody’s gotta learn sometime
Artist: Erasure
Comments: Sant... Tveksamt om det gör mig lycklig dock...?

What should I do with my life?
Song: On the count 2 3
Artist: Broder Daniel
Comments: Börja leva NU!!

Why should life be full of so much pain?
Song: Everyday I think of money
Artist: Stereophonic
Comments: Pengar, roten till allt ont…

How can I maximize my pleasure during sex?
Song: Don’t Speak
Artist: No Doubt
Comments: Haha, klart som korvspad ;)

Will I ever have children?
Song: Animal Bar
Artist: RHCP
Comments: Inte för att det är nått fel med djur, men…

Will I die happy?
Song: Who’s gonna ride your wild horse
Artist: U2
Comments: Ridolycka? Ja, då var jag väl lycklig…

What is some good advice for me?
Song: Rearviewmirror
Artist: Pearl Jam
Comments: Att inte använda den, eller att titta tillbaka?

What is happiness?
Song: Take me away
Artist: Melody Club
Comments: verklighetsflykt, eller att dra på riktigt… Passar mig perfekt

What is my favourite fetish?
Song: Tarzan Mama Mia
Artist: Kim Larsen
Comments: ojoj, bananahammocks? haha

How will I be remembered?
Song: Hajimete Kimi to shabetta
Artist: Gagaga Sp
Comments: Öhm, japanska nån?? 



Med Kand

Fredag igen. Det är inte klokt vad tiden flyger iväg! Älskar kursen jag läser nu, att äntligen få börja lite på riktigt, springa runt i sina scrubs å vita rockar och träna praktiska färdigheter på varandra, sååå kul! Började i måndags på Karolinska SJUKHUSET, säkert 500m från vårt normala tillhåll på KI ;)  Sen har vi gått sjukt långa dagar, med början 8.15 å slutat runt halv fem-fem (de dagar jag inte skippat vissa mindre betydelsefulla föreläsningar som neurologstatus...), men det känns liksom inte som så lång tid. Vi har fått träna lungstatus, lärt oss tolka otroligt många typer av EKG:n, tagit venprover och kapillärprover på varandra och fått föreläsningar om patientsamtal, journalskrivning å lite annat smått å gott. Däremellen tillbringas största delen av tiden kringirrandes i de labyrintiska kulvertarna som förbinder sjukhusets olika byggnader med varandra, å det värsta av allt är att man helt saknar täckning för mobilen därnere... Har dock lärt mig hitta till gratis-kaffeautomaten och klädautomaten, kanske världens coolaste apparat  där man slänger smutstvätt i en lucka å får ut nytvättade å strukna kläder på galgar ur samma automat (är övertygad om att det kryllar av husalfer därinne och funderar starkt på att införskaffa en hemma!). Sen har jag, de långa dagarna till trots, för första gången på en halv evighet suttit hemma på kvällen och läst helt (nästan) frivilligt bara för att det är så kul. Och det redan första veckan! Tror resten av terminen kommer gå fort... =)


solnedgång

Solnedgång i förrgår över Alvikbron (heter den så?), snygg va?!


Åsså lite kattpics:

 
Tyson är moraliskt stöd i pluggandet, gärna sittandes mitt i boken...

 
... eller läsandes själv (han är grym på EKG!) 



... och enligt honom så var det han som stod för Sveriges seger i VM-kvalet...






Mössväder, äntligen!

Äntligen en kall dag så man får ha diverse vinterattiraljer på sig. Under den korta vägen hem från KS stannade två personer upp mig för att kommentera min mössa....

Pensionär i sjukhusentrén: "Det var den fuuulaste mössa jag sett nångång!"
Jag: "Näj, den är fin ju!"
Gubben: "Jag hoppas det inte finns nån sån döskalle innanför..."
Jag: "Du, det hoppas jag verkligen att det gör! Å dessutom är det väl fina, tycker du inte?"
Gubben (flinar): "Nja, är de inte lite läskiga...?"
Jag: "Du är bara avundsjuk, säg som det är"
Gubben (skrockande): "Jo, det är nog sant..."

Fem minuter senare stannar jag med cykeln för en kvinna som står vid övergångsstället, men hon går inte, utan tittar konstigt på mig och säger efter några ögonblick:
"Ursäkta att jag stirrar, men guuuud, vilken fin mössa!"
Jag (ler): "Tack"
Hon (med stora ögon): "Har du gjort den själv?"
Jag (skrattar): "Nädu, den är allt köpt..."   Jag cyklar flinande vidare hem... Världen är ganska trevlig ibland.









me myself and my dead guys

Tog första sovmorronen imorse (bra Carro, du gick ju två fulla dagar i alla fall!) och började därmed ett istället för kvart över åtta, riktigt nöjd med min framförhållning att kolla schemat redan kvällen innan. Käkade lunch med Elin å har sen övat blodprovtagning, venöst å kapillärt,  på varandra hela eftermiddan. Sådär lagom jobbigt ;)  Sen avslutades dan med "Get Together-träff" mellan oss studenter å våra nya professorer som bjöd på vin, kex å ost. Typisk trevlig avslutning på en i övrigt inte alltför betungande dag!

Tror jag kommer gilla den här kursen...

There's a thin line...

There’s a thin line between love and hate. Mellan lycka och förtvivlan. Saknar dig ohälsosamt mycket, och är livrädd för att falla djupare för dig och riskera att inte kunna ta mig upp om nånting skulle gå galet, men tror egentligen redan att det är för sent. Men… Hur länge kan man egentligen bygga en relation på att träffas en? två? gånger i halvåret? Och att därimellan överlåta ansvaret för att det ska bli av till den ena parten (that would be me)? Damn you! Tanken gör mig så arg. Så ledsen. Snudd på förtvivlad… Varför ska jag behöva driva allt för? Varför ska jag leta reda på kryphålen i mitt fullspäckade schema för att kunna åka ner till dig? Varför ska jag kämpa för att hitta vägen ner utan att bli ruinerad eller att det tar halva helgen..? Medan du bara glider med... Jag orkar inte ha hela ansvaret jämt, men tar det så lätt… Varför hindrar du mig inte? Nu får du ta över, nu struntar jag i det här, jag orkar inte längre.

The thin line has been erased...


Jag vill också hångla!!

Sååå, har varit ute å sprungit en långrunda i kvällssolen, vilket i sig var rätt skönt, men samtidigt blev jag påmind om varför jag brukar hålla mig inne på söndagar. Dessa par som finns överallt! Hållandes händer, hånglandes, kramandes... Det är så man mår illa, jag är grymt avundsjuk å har sjukt svår abstinens... Jag vill också hångla!!

Bloggläsare?

Kollade min statistik på bloggbesökare för typ första gången, å insåg att det faktiskt är mellan 10-30 personer som kollar min blogg varje dag, hur coolt är inte det? Fast nu blev jag ju nyfiken på vilka det är, så skriv en kommentar vetja ;)

Har idag sagt hejdå till familjen som återvände till Sundsvall å sen träffade jag Jonna från Cervinia som var i stan över helgen. Har ju inte sett henne sen typ mars, så det var hur kul som helst. Vi var på fjärilshuset i Hagaparken tillsammans med en kompis till henne. Jättehäftigt, har aldrig varit där tidigare. Tittade på fjärilar, småkryp å fåglar å tog sen en fika där, på världens segaste café... Tror vi fick vänta i över en timme på 3 mackor, men solen sken å vi kunde sitta ute i t-shirt, så det var inte så tokigt.


jonna

Jonna å Lovisa (?) spanar på fjärilar


Har över 20 grader varmt på balkongen å strålande solsken, så jag tror jag ska passa på en löptur i det fina vädret! Bye...

Familjehelg

Familjen kom ner igår eftermiddag för att fira mammas 50-års dag under helgen. Vi gjorde fredagskvällen till mysig hemmakväll, var å handlade mat för att fylla kylen, lagade sen middag å käkade å umgicks. Mycket trevligt! Idag var det upp tidigt för att gratta mamma på sängen med skumpa, paket å långfrukost, innan vi begav oss in till stan för några timmars flängande i affärer. Jag köpte nya skor, halsduk, underkläder å lite annat smått å gott. Var sen ut å käkade middag här på Kungsholmen, innan helgens höjdpunkt - Mamma Mia på cirkus. Kändes riktigt familjärt å svenskt, vilket fyllde syftet perfekt, men så kan det väl inte gå fel med så många och så välkända låtar, tillsammans med en ändå rätt hyfsad story... Sitter nu med pappa å ser Viasats eftersändning av kvällens EM-kvalmatch mellan Sverige-Spanien. 1-0 till Sverige so far... (håller tummarna!)


22569-3522569-34









 




Mamma Mia...
... och mamma mia!!

Tentafest

Så var det fredag igen. Tycker veckorna bara flyyyger förbi! Skrev ju tenta i onsdags, å var sen på värsta tentafesten. Hur kul som helst faktiskt, var ju ändå ett par veckor sen jag var ute å festade... Jag å Elin käkade exotisk buffé först på West på Rörstrandsgatan (grymt gott!!), cyklade sen ut till Kungshamra (och blev mycket nöjd med att jag inte valt Danderyd, förstå vad mycket sovtid som skulle gå åt till transport...) hem till Mattias å Maja som öppnat sina dörrar för kvällen. Mycket trevligt, och ett bra tillfälle att prata med massa människor jag inte hunnit hälsa på hittills. Drack vin å drinkar, käkade kanelbullar (kanelbullens dag - så jävla lurade!) å rökte vattenpipa. Helt plötsligt var klockan närmare fyra, å jag kanske inte var så sugen på att cykla hem, utan blev erbjuden en sängplats och tog den med glädje.
Torsdan var då mindre rolig... Festandets baksida slog till med full kraft, men eftersom jag lovat att följa med å spela hockey, var det bara att cykla hem, hämta skridskor, byta kläder å starta projektet ta sig till Vallentuna. Fick sällskap av Magda å en lång tågresa senare hittade vi rätt ishall. Snörade på grillorna å började visa grabbarna vem som var hårdast (eller...?). Hann spela en timme i alla fall, å sen var det hemfärd igen. Fick dock skjuts till Bergshamra den här gången, så det gick lite snabbare... Fixade mitt trasiga cykeldäck för andra gången på två dagar (morr), och kom sen äntligen hem å fick vila lite...  Malin kom hit sen på kvällen å vi käkade mat å snackade grabbproblem. Kom så långt att vi starkt funderade på att bli lesbiska, men det är lättare sagt än gjort...

Ledig idag med, städar å grejer inför att familjen kommer ner ikväll. Har ju en kattallergisk bror och en kattfobisk mamma, så det blir spännade å se hur det går med Tyson. Ska bli mysigt att ha dem här i alla fall. Gå på stan, käka god mat, umgås å fira mamma som fyller femtio. Å imorron ska vi på Mamma Mia =)

Dax att hämta upp tvätten...

byebye preklin

Sådärja! Sista riktiga prekliniska tentan är gjord! Nu blir det tentafest å ledigt till på måndag. Jäääj!

tentaplugg å match

Soft helg. Tycker egentligen det är rätt trevligt att tentaplugga - i lagom mängd då förståss. Igår tog jag lååång sovmorron till typ halv tolv, sen kom Elin vid halv ett kanske, vi drack kaffe å smoothies å satt sen å tränade gamla tentafrågor till klockan sex då Jonathan å Lousie kom förbi för att äta middag å spela spel. Lagade soppa som tog en evighet å skulle mixas fyrtioelvatusen gånger innan den var färdig, å spelade ett nytt spel som jag inte kommer ihåg namnet på, men som gick ut på att bygga järnvägar över Europa. Riktigt roligt! Paret gick tidigt, å vi såg ett avsnitt av House innan Elin också trampade hemåt å jag kanske fastnade å såg de sista tre avsnitten av säsong 1 av Prison Break.

Dagen har varit i samma stil. Sovmorgon å hade sen tänk plugga lite, men det blev kanske inte så. Match istället runt ett i Liljeholmshallen. Vi var sex stycken som spelade, å alla var huuur sega som helst. Som tur var var våra motståndare det med så det blev löjligt lite poäng men vi vann i alla fall. Efter förlängning. Ska försöka träna en gång i alla fall innan nästa match, vore bra å ha nått slags grundsystem - eller snarare att alla hade samma system... ;)  Hade sen platt däck på cykeln, men Bella var schysst å skjutsade hem mig å jag fick ta Malins damcykel bort till Elin för lite eftermiddags/kvällsplugg. Gjorde två tentor, fikade å käkade middag å kände oss sen rätt nöjda med oss själva. Tror tentan kommer gå alldeles utmärkt, längesen jag pluggat så mycket - å det är två hela dagar kvar!!