Södra Berget Runt

Idag var det dags för första seedningstävlingen inför vasaloppet, Södra Berget Runt här i stan. 40 härligt backiga kilometrar med start och mål på Ängen. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, så här andra tävlingen nånsin och första gången jag ska åka så långt, men körde på utan att köra slut på mig.

Starten var hetsig med så många som ska iväg på spår som snabbt smalnar av och dyker ner i en backe med tvär sväng vänster. Några som ramlade, men jag stod. Snart tunnades fältet ut och man fick åka i sitt eget tempo, även om jag hade sällskap hela första varvet av lite olika personer. Det gick fort att ta sig runt Södra-spåren och sen väntar en lång nerförsbacke mot Bredsand och Södra Berget-backens fot. Så långt, allt bra. Från LV5 sen dyker det upp en backe jag alltid glömmer, lite trälig. Nerför mot sidsjön går det undan för att därefter börja 4 kms-klättringen upp på berget igen.

Åssa samma vända en gång till...

Första varvet gick lätt, bra skidor, pigg kropp och fin dag. Slutade på 1:27-nånting tidsmässigt. Andra var lite tyngre, men satte in min radio som jag hade i fickan (i nödfall) och med P3:s diggilistan i öronen kunde man snabbt sätta in en extra växel. Kom i mål på tiden 3:03:30 och slutade 8 av 17 startande damer. Nöjd! Nu får vi se vad det leder till seedningsmässigt.

David gick och kom tvåa, 4 sek efter vinnaren, på 2:08 nånting. Han är duktig den där...

Är rejält trött i kroppen nu, Ronja har precis somnat och vi ska däcka framförs Greys med en stor skål med popcorn!

Barndejt och spinning

Vi hängde med Ronjas kompisar hela förmiddan igår. Anton, Elvira, Astrid och Ossian. De trivs för det mesta ihop och får lära sig att dela centrum med några andra, vilket är nyttigt för de små som alla är första barnet. Vi föräldrar fick oss gott fika under tiden. Trevligt det där! Sen svängde vi förbi BVC för att hämta upp MPR-vaccinet som ska pricktestas och ges på barnmottagningen imorgon, ännu ett besök med fasthållning och stick och förtvivlad liten Ronja, tur hon inte brukar vara långsint...

I går eftermiddag slog hon nått slags nytt sovrekord, somnade på vägen hem och kunde sen läggas i vagnen ute där hon fortsatte sova i totalt 3 timmar. Sömntuta! David kom hem och vände efter jobbet för att hinna åka sitt skidpass och sen möttes vi i dörren så jag skulle hinna med min träning. Blev löpning 4,5 km ner till Ego för onsdagspasset med ART, 1h 50 min spinning inför Vätternrundan 2012. Tufft som alltid! Sprang hem sen också i betydligt makligare tempo, vi bor ju liksom på Granloholms högsta punkt, vilket brukar kännas efter spinningträningarna...

Inte så mycket kvalitetstid hela familjen igår alltså, men nu har vi några dagar som inte är lika knökade.

Dagens plan är Öppna förskolan med Ronja - en klar favoritsysselsättning. Ikväll har jag ridning. Däremellan är ett oplanerat kapitel där uteaktivitet prioriteras!

Kickstart på veckan

Måndag:
- pulkaåkning, gunga, rutschkana, snölek innan lunch.
- barnmottagningsbesök med allergisjuksköterska och pricktest, hon ÄR allergisk mot ägg, läkarbedömning, sjukgymnastbedömning, dietistkontakt. Växlande mellan förtvivlad och glad liten tjej.
- hälsa på hos mormor på jobbet.
- Åka till Birsta för att hämta de färdigslipade skidorna. Handla lite på IKEA, men ffa lek på barnavdelningen. Middag i IKEA-restaurangen och mera lek där.
- Veckohandling på CityGross, en av Ronjas favoritsysselsättningar som tur är.
- Hem för kvällsbad, saga, välling och så småningom sängen innan David kommer hem från kvällsjour.
- Rörlighetsträning med yogapass och stretching hemma på vardagsrumsgolvet.
- Sängen!

Tisdag:
- Ronja tar sovmorron till nio. Under tiden hinner OCAB vara här och plocka hem värmefläkten från badrummet som varit vattenskadat. Nu "snustorrt" och vi väntar hit snickarn.
- Promenad med Ronja på ryggen ner till stan, årets kallaste dag?
- Kulturmagasinet. Bok- och sånggrupper och massa lek. En annan favoritplats. Får sällskap av Petter och Anton. Kidsen får käka lunch.
- Piccolo för lunch åt föräldrarna. Bästa matstället med sin fantastiska lekhörna så man faktiskt kan sitta och äta relativt ostört.
- Bussen hem. Ronja somnar direkt, sover hela vägen hem och kan utan knussel flyttas till vagnen och sova en timme medan jag hinner laga middag.
- David kommer hem, vi käkar middag, han vallar mina skidor.
- Bilen till Sidsjön för dagens skidpass: Södra Berget Runt, dvs tävlingsbanan inför söndan. Startar egentligen på Ängen på Södra, men då det är närmare till Sidsjön fick det bli därifrån. Upp längs "blå-kryssen" till orangea-femman och ängen, under kraftledningarna (ospårat) till "genvägen" ut på 7,5:an, genar innan "Stora Bergssvängen" vänster vidare på 7,5:an och fram till gula-femman, följer denna runt tills gröna-tian viker av vänster, fortsätter tills den går ihop med elljusspåret, följer elljusen med en avvikare vänster upp och ner runt "tummen" (ospårat), ner mot hotellslingan, Bredsand, NTO, LV5 och tillbaka till Sidsjön. Fantastiskt härligt pass på dryga 19 km och 1:35 h, fina spår och sagolikt vinterlandskap!
- Hem för att skicka ut David på sitt skidpass. Pussar Ronja gonatt och fortsätter ge henne kvällsvälling.
- Städar badrum, duschar och städar kök.
- David kommer hem, kvällsfika följt av sängen.

Idag föräldrafika! Nu vaknar nån därnere... Ciao


Vinterhelg

Måndag igen då. Haft en mysmysig helg som började med middag på Höjdgatan för att säga hejdå åt syster som drar down under på obestämd framtid. Ronja sov kvar hos mormor och morfar och vi passade på att börja lördagen med ett riktigt långpass på skidor. Åkte i Ovansjö (Njurunda) på relativt platta spår. Knaprade ihop knappa 35 km på dryga 3 timmar, härligt. Fint område, men skulle behövas lite mera snö för att täcka stormens framfart helt. Trötta och hungriga stannade vi på - hör och häpna - MAX på vägen hem. Vet inte hur många år sen det var jag åt på hamburgehak senast, eller när jag senast blev sugen på hamburgare, men nu var så fallet och så fick det bli!

Hämtade sen hem Ronja och myste resten av kvällen. Lite pulkapromenad, filmhyrning och köpte CHIPS. Säger samma sak där - har väl typ aldrig köpt chips förut... Måste vara nån form av bristsymptom som gör sig till känna.

Söndan bjöd på härligt vinterväder med minusgrader och snöfall. Packade in familj, pukor, CX, skidor, matsäck och allt annat nödvändigt och åkte till Sidsjön. Väl där sov Ronja redan, så vi stoppade ner henne i CX:en, spände på oss själva skidorna och tog en lugn tur upp till Fågelbergsstugan som äntligen är öppen. Åt gulaschsoppa framför öppna elden, medhavda mackor och choklad och varmt kaffe. Mums. Utanför fortsatte det att snöa. Ronja höll låda och trivdes med att få springa runt lite innan vi efter en timme packade ihop och begav oss tillbaka. Stannade i Sidsjöbacken och åkte pulka med skrot ytterligare nån timme - en höjdpunkt - innan hela familjen var rätt så trötta så vi åkte hem och trängde ner oss allihopa i badkaret.

Kvällen bjöd på köttbullar m brunsås och potatis, mysig Ronjalek och när hon somnat ännu en film och popcorn. En härlig helg med andra ord!

Vardagspusslet

Det gick ju bra det där! Kanske hemligheten är korta, koncisa inlägg som inte gör nått om man avbryts.

Livet just nu är rätt härligt. Vi fortsätter att jobba 2 veckor i taget och fyller den lediga tiden med en hel del träning. Vasaloppet närmar sig med stormsteg, och vintern har ju låtit vänta på sig i år. Fortfarande inga öppna våffelstugor på bergknallarna, men med senaste dygnets snöfall kan det ju bara vara en tidsfråga.

Vi är duktiga på att få vardagspusslet att gå ihop tycker jag. Vi hinner allt som oftast träna bägge två, äta middag hela familjen och ha kvalitetstid på kvällen. Den som är hemma på dan tränar oftast med Ronja - antingen löpning med vagn eller skidor med vagn. Den som jobbar sticker antingen ut innan jobbet på ett kortare, intensivt pass eller på lunchen eller i samband med hemgång. Ibland läggs passen in sena kvällar, det går ju det med.

Vi har börjat crawlkurs på tisdagsmornar kl 0640. Vi delar på kursen, så den som ska jobba åker och simmar innan man börjar vid 8. På onsdagskvällar turas vi om att gå på ART:s spinningpass på EGO inför Vätternrundan 2012, ett 1,5 h långt slitigt intervallpass som oftast föregås av löpning ner och avslutas med löpning hem. Man är mör efteråt. Jag rider på torsdagkvällar, David springer ibland orientering på torsdagar innan. Resterande dagar blir det löpning, skidåkning eller styrka och helgerna oftast nån skidutflykt när vädret tillåter. Då hänger Ronja med i CX:en som David får dra, vi siktar på att ha en stuga inom räckhåll vid avslutad tur och åker gärna pulka med den färdigsovna Ronjan. Det är skönt att dela sitt liv med någon som har samma intressen och prioriteringar - att få vara utomhus så mycket som möjligt är verkligen en lyx!

Livet är som sagt härligt just nu :)

Idag

Jag förstår inte hur så många hinner med att blogga så mycket och ofta. Jag skulle gärna skriva några rader om dan, men det faller lätt bort i allt annat... Men nu NU gör jag ett försök medan bussan sover i vagnen :)

Idag har vi varit på drakborgen med Ronjas kompis Anton. Hon tycker det är riktigt kul och håller ångan uppe med världens energi i flera timmar. Sen slocknar hon gott. Sov innan vi var ute i bilen, sov medan jag bar in henne på Team Sportia för att lämna in 3 par skidor på slipning. Sov medan jag flyttade henne till bilen igen och hem. Sov medan jag bar in henne och knölade ner henne i CX:en. Sov medan jag bytte om och sprang ett varv runt Granloholm. Sov medan jag duschade, åt mellis och satte mig vid datorn. Och sover fortfarande. Men nu är det väl bara en tidsfråga. Hade tänkt vi skulle ta en pulkatur också, nu är det tyvärr mörkt snart, men det brukar ju gå bra ändå. På med reflexvästar bara. David jobbar till sju ikväll, och sen hinner vi bara att mötas i dörren då jag ska iväg och rida direkt. Vissa dagar blir sånna, förhoppningsvis har vi lite ork kvar för att umgås ikväll när jag kommer hem. Annars är det ju helg snart!