Lite grann om ingenting

Jag har tråkigt och vill så gärna skriva, men kommer egentligen inte på nånting vettigt att svamla om... Dilemma. Tråkigt har jag väl egentligen inte, orkar mer bara inte ta mig för att tänka ut vad jag vill göra. Ska ut å springa sen, men lovade att dra med mig mamma, så det får vänta en timme tills hon kommer hem. Då blir det intervallträning, jäääj. Sitter och lyssnar på dagens PopNonStop via P3's hemsida. Jättebra för den som jobbar utan radio om dagarna och inte vill lyssna på den skit de sänder på kvällarna. Kommer krävas lite tid att lyssna på allt så här i efterhand, men men... Det braigaste är nästan att man kan hoppa de låtar man inte orkar lyssna på, men ändå höra hela programmet. Tack SR.
Igår var det fotboll igen, där Sverige som alla vet gick vidare till åttondelsfinalen på lördag mot Tyskland. En match de knappats har nån större chans att vinna... Blev igår i alla fall bjuden till Frida på pannkaksdrop-in före matchen, mysigt värre (var dessutom utsvulten). Sen gick vi ner till Freddans bror på stan (alla rustade till tårna i blå-gult), beundrade hans plasmaTV och frossade i alla gamla fotbollslåtar genom tiderna. Det bjöds på vin och försnack, men sen när matchen skulle dra igång och vi planerat att gå ner till storbilds-TVn på torget började det ösregna. Majoritetsbeslut (alla-mot-noll) togs om att stanna inne första halvlek. Å sen slutade det faktiskt att regna och vi kunde joina de blå-gula massorna på torget. Folkfester är icke att förakta! Häjja Svärje!

Helgen som var, var den lugnaste hittills sen jag återvände hem. Ganska skönt faktiskt. Mamma hade 50-års fest på lördan, trevligt, men inte den blöta tillställning man kunnat vänta sig. I övrigt var det typ stranden, båtåkning, stugan å filmtittande som gällde... Den kommande helgen lär dock bli betydligt aktivare med både midsommar å fotbollsslutspel. Har ännu inte bestämt mig var midsommar ska firas... Stugan med gänget eller alnön med frida... Beslutsångest!

Pratade med Elin igår en snabbis. Hon åkte till Canada imorse, så henne kommer jag inte att få träffa på jättelänge... Känns konstigt, men jag hoppas hon kommer få en kanonresa! Inte utan att jag är lite avundsjuk... Tråkigt bara att inte få träffa henne på typ hela sommaren... Och inte bara hon, det känns som om alla är långt borta från mig hela sommaren... Elin i Canada, Andreas i Danmark, Micke i Kosovo, Malin i Falköping, Jonathan på Cuba, å det finns ännu fler... Tur att Frida är hemma i alla fall! 

Pratade sen med Andreas igår, och han kändes sådär avlägsen igen. Våra liv är så totalt skilda nu, det märks om inte annat när vi pratar, han har sitt och jag har mitt och det är så totalt oförenligt som det bara går... Saknar honom verkligen. Han är i Århus under helgen för att repa med bandet. Hade nån spelning nu samt en nästa helg i Roskilde-byn. Ska försöka att inte tänka på honom alls under helgen, tror det kan vara bra. Bokade resa till Danmark häromdan. Åker direkt när jag slutar jobba, dvs det är bara 25 dagar kvar tills jag får träffa honom igen. En halv evighet + 17 timmars tågresa... Vad har jag gett mig in på? Har fortfarande jättesvårt för att ta ordet "pojkvän" i min mun. Han är ju inte här ju. Har inte heller haft nån tillräckligt seriös för att kallas det på flera år och tycker det låter... Enkelspårigt? Uppbindande? Begränsande? Toffligt? Tycker tanken känns skrämmande. Och det trots att jag är helt galen i killen och inte alls intresserad av någon annan just nu. Har trots detta svårt att vänja mig vid tanken att det (som alla andra ser det) nu är han som gäller, alltså BARA han... Tror att den oskrivna regeln om att jag inte får träffa andra är orsaken bakom att jag börjar fundera över exklusivitetsdilemmat. Om det varit fullt accepterat att ingen nånsin är någon annans så skulle det inte funnits något att bekymra sig över... Men som det är nu känner jag mig nästan skyldig bara jag luftar orden... De flesta är så dömande, men fundera måste man väl få göra?! Oavsett vad som är rätt och riktigt, även om jag vore "fri" att göra vad jag vill, så skulle jag hålla mig till honom. För att jag vill det. Det är ju honom jag vill ha. Honom jag tycker om. Men sen var det ju det där med att det faktiskt finns andra som betyder, om än inte lika mycket så, massor. Som jag inte kan eller vill släppa. Som jag också tycker om. Alltid kommer tycka om. Som alltid finns där. Här. Närmare... Och som jag måste få tycka om precis så mycket jag vill! Men det verkar vara som om man inte får göra det, jag förväntas av alla andra vara exklusivt hans för att vårt förhållande överhuvudtaget ska kunna fungera. Eller, kanske, jag vet inte... Jag har ju inte pratat om det med honom, vet inte hur jag skulle ta upp frågan utan att ge honom det felaktiga intrycket av att jag inte tycker om honom så mycket som jag faktiskt gör, vilket inte alls är meningen. Tvärtom. Jag vill ju att han ska kunna lita på mig, eller snarare mina känslor för honom. Oavsett vad som händer i övrigt... Tänk... Om dessa förutbestämda äganderättsregler och gränssättningar av varandra inte skulle finnas, så skulle det inte finnas någon anledning att tvivla på varandra. Inte så länge jag sätter honom högst. Eller?
"Men varför riskera det du har om du nu tycker om honom så mycket?" Det vill jag ju inte. Och det är det som är poängen. Jag vill verkligen vara med honom, och skulle välja att vara det även om jag inte var tvungen. Skillnaden är att allt inte skulle kunna förstöras så lätt, inte så länge man litar på varandras känslor. Som det är nu så bor ju han dessutom i ett annat land, och hur ofta kommer vi kunna träffas? En gång i månaden? Ingen kommer att ha den minsta aning om vad den andra gör tiden däremellan, så varför inte bara bestämma sig för att lita på hjärtat och inte tänka så mycket? 
"Men vänd på det då... Skulle du vilja att han träffade andra?" Nä. Det vill jag inte. Bakvänt och motsägelsefullt kan tyckas, men det är av den enkla anledningen att jag inte har en aning om hur han tänker. Skulle jag veta att han ser på det och känner på samma sätt som jag, så... Ja, kanske. Varför inte.
Men som sagt, det är det största motargumentet för att det inte skulle kunna fungera i praktiken. Att oavsett hur bra man förklarar, pratar, diskuterar, berättar om sin syn på saken, hur man känner och tycker och tänker, så kommer man aldrig att kunna förstå exakt hur den andra känner. Och det är då svartsjukan kommer krypande...

Slutsats då? Tror jag hoppar det idag... Förutom att jag när jag läst igenom ovanstående insett att jag har svårare för att inleda ett seriöst förhållande än vad jag trodde om mig själv...

"Man kan både äta kakan, och ha kakan kvar - om man köper en hel kartong..."
 


(en liten parentes...  mycket av ovanstående är - som märks - direkta influenser från dig... Jag vet bara inte om jag ska tacka eller beklaga för dessa udda insikter...)


I was just thinking...

Jag fick ett brev... Mail rättare sagt. Med en sång. Från dig. Har lyssnat på den alldeles för många gånger, men den är så träffsäkert talande, och frustrerande sann att jag kan höra den om och om igen och saknar dig mer och mer för varje gång... Ladda hem, lyssna å tänk på de som är långt borta...

Teitur - I was just thinking

I was just thinking that I have been missing you for way too long
There’s something inside this weary head that wants us to love just instead
But I was just thinking, merely thinking

I’ve got loads of pictures
I’ve got the one of you in that dancing dress
But man I feel silly in that dim light just after doing you by the sight of My Kodak delights
I am sinking, merely sinking

I think about long distance rates instead of kissing you babe
I’m a singer without a song
If I wait for you longer my affection is stronger
I, I was just thinking and thinking, merely thinking
That this boat is sinking

Yeah I'm tired of postcards
Especially the ones with cute dogs and cupids
I'm tired of calling you and missing you
And dreaming that I've slept with you
Don't get me wrong I still desperately love you
Inside this weary head I just want us to love, just instead
But I was just thinking and thinking, merely thinking

I think about long distance rates instead of kissing you babe
And time is running me still
If I wait for you longer my affection is stronger
I was just thinking 
Babe, I was just thinking
That I’m tired of calling you once a week
And thinking of long distance rates instead of kissing you

Baby I’m sinking, merely sinking...

Verkligheten, var tog du vägen??

"Jag tror att jag är mera kär kärleken i sig än i dig. Förlåt..." Sitter och lyssnar på Winnerbäck och filosoferar, tänker eller bara förstrött vilar tankarna på (för andra) irrelevanta saker. Har så ofta varit kär i själva känslan att vara kär att jag nästan glömt bort hur jävla underbart det är att få vara det på riktigt, att få vara med någon man verkligen älskar (jag vet att det är ett alldeles för starkt ord i mångas ögon, men jag vill kunna få använda det om de personer som betyder mest för mig utan nåns påpekande). Träffade Andreas i helgen, en dryg månad sen jag såg honom sist. Underbart att få se honom igen, hade nästan hunnit förtränga hur lycklig jag är när jag får vara tillsammans med honom. Är så förbannat kär i den killen att jag inte vet var jag ska ta vägen ibland. Hade en fantastisk långhelg i Stockholm på riktigt turistvis; Picknick längs Monteliusvägen i skymmningen, glass i gamla stan, högvakt på slottet, blå tröja med gula kronor på, grillade å drack vin i tantolunden, hånglade oss igenom nationalmuseet, plankade in på skansen, kväll på grönan åkandes allt, guidning på vasamuseet, champagne å jordgubbar på djurgården, middag på klipporna på Kungsholmen. Sen bara alla de små vardagssaker folk inte har vett nog att uppskatta; att få vakna tillsammans, göra frukost ihop, gå å handla, cykla tillsammans, försöka förstå hans dansk-svenska (å vise versa), hålla varandras händer, sitta å se på TV i samma soffa, käfta om småsaker, hångla närhelst man känner för det... Allt det som utgör ett riktigt liv tillsammans.
Fyra dagar kan gå så snabbt ibland, och helt plötsligt var det dags för nästa avsked. Jag hatar verkligen att säga hejdå. Saknaden och tomheten då man tagit farväl och vet att man inte kommer ses förrän... Ja när? Då man har kysst varandra för sista gången, rätat på sig ur den andras famn, släppt varandras händer, förlorat ögonkontakten och försvunnit ur varandras synfält... Och plötsligt står jag kvar helt själv där vi nyss var två och känner mig som den ensammaste personen i världen. Tanken på att inte veta när jag får träffa dig nästa gång känns outhärdlig. Jag slår på min mp3. Musik. Minnen. Jag vänder mig om och går. Det är bara jag. Omvärlden bleknar. Ganska snart börjar dock livet åter att spinna på som vanligt och jag glömmer stegvis bort ensamhetskänslan, ser vad som händer i övrigt och återupptar det jag hade innan dig. Fyller ut min vardag med vad som till största delen egentligen måste betraktas som meningslösa saker (ur ett livskvalitetsperspektiv) som jobba, äta, sova och bara allmänt varande. Dock blandas detta med höjdpunkter, som utan undantag är tillsammans med de andra personerna i mitt liv som jag tycker så mycket om och som gör mig glad. Tolka mig inte fel nu, jag trivs jättebra med mitt liv och har alltid gjort det. Men... "Man saknar sånt som man inte har, men man saknar inte sånt som man har"... Tidigare existerade inte du, så så länge jag håller tanken borta att "Jag är här. Du är det inte.", är jag ju lika lycklig som innan jag visste att du fanns, och det vill inte säga lite. Men så ibland vandrar tankarna iväg, du gör dig påmind och jag blir smärtsamt medveten om att mitt liv inte är så perfekt som jag skulle önska att det var...

Grundlöst svammel, romantiskt påhitt eller verklighet? Kan mitt liv verkligen vara beroende av någon annan än jag själv för att fulländas?


En dansk å en svensk å en...

en dansk å en svensk å en...?
Kungsholmen 060605