Hemma bra

Sitter hemma i soffan (som numera också är min säng), Frida har varit här ikväll och vi har börjat planera inför vår alldeles snart förestående Asienresa! Packningslista är skriven (inkluderande silvertejp, tvättlina, armékniv, myggnät, och INGA JEANS ELLER VÅTSERVETTER). Vi har även gjort upp några preliminära resmål (såsom "tubingstället", "de rosa delfinerna", "jättestora grottan som man paddlar genom med kajak", "där man kan klappa tigrar", osv) och sen, viktigast av allt, beställt visitkort - ty i Lonely Planet (vår bibel) säger de att det hör till god sed att lämna ut sitt visitkort oavsett relation till alla du möter, dvs dessa bör i det närmaste strös ut som konfetti (dock med bimanuell överlämning - viktigt). Har även öppnat upp min resedagbok-sida igen för alla fri- och ofrivilliga som kommer terroriseras med mail om våra bravader.

Det ska nog bli bra det här.

Igår cyklade jag upp till sjukhuset för att prata med min chef inför sommaren. Dels för att faktiskt få träffa honom, dels för att höra mig för lite om vad som gäller. Det känns som att det kan bli jättebra i sommar, men visst är det aningens nervöst... Passade på att heja på lite folk på akuten och slank sen in på Orkopeden för lite gratisgymmande. Detta följdes av en löprunda som initialt skulle bli en ganska kort tur i skitvädret, men den utvidgades till en enochenhalv timmes tur till Birsta och tillbaka. Roligare vägar har man ju sprungit på, men den passade ganska bra ihop med dan i övrigt (grått, blött, dimmigt, kallt). Cyklade hem genomfrusen (har ju liksom som vant in mig på Stockholmsvår-klädsel) och kröp ner i ett rejält bubbelbad med skum som stod en meter ovanför vattenytan efter lite påbrassande av jetstreamen.

Käkade sen middag nere på stan på sunkhaket nr ett, Larssons Corner, tillsammans med Martin, Matthis, Mia, Frida m fl, och följde med Frida hem för te, popcorn och Tyson-mys. Jag var dock astrött och det kändes som klockan var minst elva, när hon i själva verket inte ens var halv nio, så det blev tidig hemgång. Stöp i säng.

Idag har jag lekt duktig student och läst ALLT om muskelsjukdomarnas vara och inte vara. Tveksamt dock hur mycket relevant som fastnat. Liftade på eftermiddan med mamma ner på stan och sprang därifrån upp på Södra berget och hem igen i ett minst lika trist väder som igår. Dock med en underställströja rikare. Det gick framåt, men inte speciellt fort upp, men sämre på nervägen. Jag gillar verkligen inte nerförsbackar. Fick sådär ont i högra sidan som jag inte haft på flera år, och som jag starkt förknippar med min lung-klump för snart tre år sedan. Men det var nog bara hederlig hållsmärta, uthärdligt och det gick över på planmark igen.

Kvällen har alltså ägnats åt planering, och det börjar kännas att vi faktiskt ska iväg snart! Helt galet, har liksom som inte tänkt på det. Några grejer som ska fixas bara:
* Passfoton är tydligen bra att ha med för gränsövergångar och visumfixande.
* Lariam måste jag se till att nån snäll själ skriver ut.
* Försäkring ska tecknas - både åt oss och åt Tyson som ska husera hos Martin när vi är borta.
* Måste skaffa en såndär pek-bok, ny ryggsäck och sandaler.
* Också ska vi få våra visitkort förstås :)
Sen är vi i det närmaste klappade och klara. Asien - here we come!

Nu ska jag se på Lost och sen sussa. Imorron är det långfredag och då väntar pump-pass med mamma och syster, fika på stan med Frida och Sara och sen nån form av middagsgathering hemma hos Frida på kvällen.

Och på lördag är det påskafton, jag fyller år och David kommer. Vilken jackpot!

Kommer hem!

Idag åker jag upp till Sundsvall igen. Lyckades få tag i en hyfsat billig biljett på tradera och slog till. 12.30 går tåget, hemma tio i fyra och blir förhoppningsvis upplockad.

Vi var riktigt effektiva igår, jag och Sena. När vi väl kom igång vill säga. Cyklade till Clas Ohlson och köpte massa nödvändigt som rullgardiner, sopskyffel, källsorteringsbehållare, gardinstång, mm. Fick med oss allt på cykelarna, åkte hem och dumpade av det och ut igen till Bauhaus, där vi införskaffade plastgolvsplattor till vår balkong, sophink, duschdraperi och lite annat smått och gått och lyckades även denna gång få med allt på cyklarna. Inte klokt vad mycket man kan packa med fem spännband och god fantasi. Men vi var nog de enda som kom till Bauhaus på cykel...

Jag tog sen en tur ut över mälaröarna på min blixt i det fina vädret, och körde bara fel en gång (öar har en viss förmåga att vara återvändsgränder...), var duktig och hämtade mitt pass från polisen och var sen och spelade basket på KI. En riktig kanondag med andra ord, och väl hemma fortsatte pysslandet med montering av de för dagen nyinköpta prylarna fram på småtimmarna. Så i natt har jag sovit i ett mörkt rum.

Ikväll ska jag gå med bror min och hejja fram drakarna till seger och en SM-finalplats i basketslutspelet i sporthallen. Vad veckan i övrigt har att bjuda på återstår att se. Längtar efter Frida & co som förhoppningsvis kan vara lite lediga i veckan. Jag ska hälsa på min chef inför sommaren på sjukhuset, kanske träffa farmor också tänkte jag ta med finvädret upp. Och på lördag blir en kanondag, dels är det påskafton och godisdag, dels fyller jag år och dels får jag hem David. Längtar!

Nu åter till packningen

Ännu en helg...

Måndag, och vi är lediga en hel vecka framåt! Det är lyxigt med påsklov. Sitter och försöker läsa lite neurologi i väntan på att Sena ska vakna och vi ska ut på rullgardin- och annat nödvändigt-shopping. Känns sådär motiverande nu när solen åter skiner från en helt klarblå himmel, men om vi är effektiva så hinner man ju med massa mer också.

Igår gjorde jag slag i saken och skulle skaffa en ny laddare till min dator som huxflux slutade fungera här i veckan. Åkte in till Solna C och försökte först på Clas Ohlson, men tydligen kräver min dator en hel massa ström så de hade inte vad jag behövde. Dock fanns 16 Gb USB-minnen för endast 299kr = investering inför Asientrippen! Hittade till slut adaptern på annat håll. För 799kr! Jeeeeses... Men då skulle den tydligen passa alla datorer. Åkte hem för att ladda datorn, men tror du nån av ingångsplupparna passade? Näe, just det. Argh! Testade då min "trasiga" kabel för femtioelfte gången, och vips. Inga problem alls. Förstår mig inte på det här med teknik... Men så sparade jag åttahundra kronor i alla fall. Yatta!

På eftermiddan var det så dags att spela match igen för första gången på typ fem veckor. Som jag har längtat! Lidingö (som vi förlorade med fyra poäng mot i höstas efter en halvhjärtad insats) stod för motståndet i Thorildshallen. Efter en lite ringrostig inledning spelade vi ändå hyfsat. Fick igång rätt bra passningspel stundtals, och lyckades helt okej i försvaret, men så var de rätt långsamma och inte så svårhållna. Förutom att vi släppte deras trepoängsskott alldeles för ofta, och de satte typ allt. Lite skakigt som vanligt i mitten av matchen, och de drog ifrån lite, men slutsiffrorna blev tillsist 57-54 efter en misslyckad helplanspress från deras sida och enkelt snabbt uppspel för oss. Skön vinst, men jag hade kunnat spela minst en hel match till... Var tvungen att gå ut och springa en halvtimme längs vattnet istället för att tagga ner lite efteråt.

Kvällen bjöd på fika med gamla Huvudstagänget hemma hos Marie. Så trevligt så, och Andreas hade gjort sina världsgodaste dubbel-choclate-chip-cookies. Yummy!

Nu är Sena uppe så nu ska vi iväg! Puss hej!

Vårkänslor

Det är något visst med de första vårdagarna, när temperaturen stiger uppåt t-shirtväder och alla vänder ansiktena mot solen, solglasögon åker på i samma takt som alla mörka vinterkläder förvisas in i garderoberna och helt plötsligt vimlar det av folk ute vartän man går. Inte utan att man förundras över var alla hållit hur senaste halvåret...

Jag hade en sån perfekt första vårdag idag. Efter en hyfsad sovmorron till halv nio följt av lite plugg och frukost med Sena och hennes göteborgsbesök, fick jag ett mess från Magda som bjöd in till grillning vid tre-tiden. Bestämde mig för en utedag fram tills dess, packade ryggsäcken och plockade fram Blixten ur cykelförrådet. Helt fantastiskt väder! Byxorna kunde snabbt kavlas upp och jackan åkte lika snabbt av. Egentligen är det som bäst nu, när alla varma strålar ses som en bonus och man jublar för alla förändringar mot sommar istället för att ta det för givet. Började cykla söderut, och när alla cykelbanor (utanför Solna..) visade sig vara sopade byttes den planerade löpturen snabbt ut mot planlöst trampande i solen istället.

Hade initialt nån plan att kolla vägen till Huddinge, men den såg så tråkig ut att jag skippade det och körde på principen "finast vinner" i alla vägkorsningar. Körde så på måfå till Mälarhöjden (som gör skäl för namnet...), innan jag hamnade på skyltade cykelbanor igen och det enda som stod var Skärholmen på alla skyltar. Endast Skärholmen, så det blev ett naturligt andra mål (samt att jag träffade ett sött pensionärspar som pekade mig åt samma håll, och tyckte jag skulle åka till Slagsta strand som de trodde var fint...). Stannade även och plockade upp en cykelkarta efter vägen, vilken jag naturligtvis glömt hemma (och lärt av misstaget?).

Väl framme i Skärholmen började klockan bli mycket, så det var bara att ställa om siktet mot Magda. Över Kungens Kurva och landsväg med mötande ponnyryttare och bmx-fanatiker, över SL-metropoler som Huddinge centrum, Rågsved, Högdalen och Svedmyra och sen skymtade Globen fram. Slank in på Ica Kvantum Enskede och handlade mat för grillningen och kom fram till Hammarbyhöjden bara 40 minuter för sent... Men vilken härlig dag!

Hos Magda var det uppdukat i solen på berget med filtar, liggunderlag och trevliga människor. Och grillarna var igång så det vara bara att slänga på mina sista-minuteninhandlade hallumi och majskolvar, vilka snabbt genom byteshandel kunde utökas till korv och kycklingklubbor. Magda hade gjort äpple- och potatissallad och sen bjöds det frikostigt på marschmallows som grillad efterrätt. Mums!

Vi satt ute till sju-tiden i alla fall, systematiskt klättrandes upp på klipphällarna för att hålla oss i den värmande solen så länge som möjligt. Sen började folk droppa av med löftet om att komma förbi vår lägenhet för förfest senare. Jag cyklade hem och joinade där göteborgsligan, fick mig en dusch och engagerade mig lite smått i förfestandet, men partystämningen ville som inte infinna sig. Sminkade mig å klädde upp mig i alla fall och drack pliktskyldigast lite vin och en white russian spetsad med vaniljglass. Nu har precis alla gått, men jag stannade hemma istället. Stureplan är knappast mina favorithoods, och jag försöker ju spara alla slantar jag kan inför Asientrippen i maj. Är dessutom rätt trött och har ju äntligen match imorron.

Det är ändå nått visst med de första vårdagarna och alla känslor de framkallar, ren lycka och glädje över i stort sett ingenting. Så härligt! Kan trots det inte låta bli att sakna David (som är i Spanien) en hel massa... Men det är på nått sätt härligt det med, att få längta efter någon. Längesen jag gjorde det sist..

Nu ska här diskas, plockas popcornrester och fyllas på i glasinsamlingspåsen. Bara att hoppas man vaknar till en lika härlig dag imorgon! Gonatt :)