Inflyttad

Efter 1 år, 2 månader och 15 dagar har jag äntligen en egen adress igen. Eller egen och egen... Delar huset med Lars som vi är inneboende hos och Sena och Roger samt en fjärde part som ska få husera på vindsvåningen. Vi flyttade in i lördags och började första kvällen med kräftskiva med alla grannar. Förvånandsvärt trevligt.

Jag var ledig igår så hela dagen ägnades åt att måla färdigt väggarna och sätta upp hyllor och bord och tavlor, kånka ner möblerna från vinden och packa upp kartonger och väskor som stått packade alldeles för länge. Men nu, efter en hel dags slit och svett så är det hyfsat färdigt, ska bara en tur till IKEA för att skaffa byrå, blommor och annat smått och gott, så ska jag nog trivas!

Bilder på mitt rum (medsols)


Sovhörn - Byråhörn (to be)


 Öppen spis - Arbets/datahörna

Var på Winnerbäck i torsdags med Magda och Nicke i Strömsholm. Helt fantastiskt underbart bra! Hade lugnt kunnat höra minst det dubbla antalet låtar... Innan Lasse klev på scen fick vi även njuta av favoriten Emil Jensen som släppt en nya platta och var lika melodisk med orden som alltid. Även för mig okända Sofia Karlsson och en annan favorit i Miss Li
spelade innan kvällens klimax. Var helt salig när vi åkte därifrån...

I övrigt kör jag på sluttampen på jobbet. Två dagar kvar på Sös innan jag får en hel vecka ledigt som ska spenderas i Sundsvall bland nära och kära. Och på lördag har vi dragit ihop till kräftskiva ute i stugan, kommer bli asskoj.

Kanske sovdags?

Winnerbäck!

Imorron är det min tur att gå på Winnerbäck. Äntligen! Efter att först missat honom i Sundsvall å sen i Sthlm, spelar han imorron i Strömsholm och jag är ledig fantastiskt nog!

Har snart klarat av en av mina lediga dagar. Satt hemma å gjorde ingenting till halv tre, har sen spenderat cirkus två timmar på gymmet, handlat mat å ska snart iväg å hejja på Sena som spelar match ikväll. Tänkte försöka lura med mig henne ut å dricka öl efter matchen, så vi får hoppas att de vinner.

Ledig imorgon med, å förhoppningsvis lyckas jag vara lite mer produktiv då. Ska träna i alla fall, har äntligen tagit mig för att börja utnyttja Sös-gymmet som bara stått å väntat på min närvaro hela sommaren. Är lagom mör i kroppen nu efter dagens pass och gårdagens gym + löpning. Bara basketträningarna som saknas nu så är livet fulländat.

Nu ska jag lyssna på Winnerbäck innan jag åker. Min mp3 har dött, å den jag lånade av lillasyster med, så mitt liv är trist musiklöst utanför dörrarna här hemma. Måste ta tag i det, men vet inte om jag ska slå till på en värsting iPod, typ en iTouch, eller om jag ska ha en billigare slitåsläng sak eftersom jag är så dålig på att vara rädd om saker å ting i längden. Funderar, funderar...


Sundsvall - lika intensivt som alltid

Jag var hemma i helgen. Passade på att lifta med familjen som jag plockade upp på Arlanda på fredagskvällen, och efter 40 mil blev det ett kärt återseende med repslagarevägens inneboende! Tog med mig Frida å gick bort till Peter som bjöd på coctailparty dagen till ära. Hur trevligt som helst, å vi blev sist kvar. Som vanligt.

Det var drakbåtsfestival i stan hela helgen, så på lördag gick jag å Martin med mina kära småsyskon (som inte är så små längre...) ner och kollade på paddlingsspektaklet. Passade även på att rea-fynda lite innan jag handlade mat å gick hem å lagade middag för typ första gången på ett halvår. Frida slutade fyra, och innan hon hunnit hem hade både syster, hennes kompis Nils, Mattias och Martin bjudit in sig för middag. Riktig gourmetmat i form av spagetti bolognese, sallad å baguette, också vin såklart. Men middagar på ballis är svårslagna...

Jag och min sambo hade biljetter till Backyard Babies och Takida som spelade nästgårds, så vi lämnade folket vid åtta och gick till Folkets Park för att njuta av lite livemusik. BB inledde helt okej, men dåligt drag i publiken som till största delen (inklusive oss) satt på gräsmattan under halva konserten. Sen klev Takida på och det blev lite annan stämning, lokalband som de är och med ett folkets park uppenbarligen fyllt av takida-älskare. De ÄR ju bra live och att publiken kan alla låtarna gör ju inte saken sämre...

Efter konserten gick vi hem och möttes av Berga. Josefine, Martin å Hasse hemma hos oss. Också ringde Sara och kom förbi! Gick ner till stan, tog en vända i öltältet vid ån, men ramlade sedan bort till Oscars för en kväll på dansgolvet. Sjukt mycket folk ute!

Inledde söndan med volleyboll utanför sjukhuset klockan ett. Jag, Frida, Peter, Petter, Henrik å Patrik spelade nån slags beachvolley, men tempot var inte det högsta då samtliga varit ute kvällen innan. Kul var det i alla fall, och jag passade på att hälsa på inne på akuten också.

Blev på kvällen bjudna på middag hos mamma å pappa. Det bästa med att komma hem... Grillat med färskpotatis och annat gott. Och efterrätt i form av lingonparfait å nötrån. Mums. Promenerade sen till Matthis för filmkväll med honom å Martin, köpte smågodis på vägen å såg sen Daredevil (som jag tydligen redan sett, men det gjorde inte så mycket då jag somnade till slutet...).

Slut på helgen. Åter till Stockholm med bussen måndag morgon och in i jobbvardagen igen. Men det är kul, jag gillar att jobba och förstår inte hur jag ska fördriva två dagar nu då jag är ledig...

Pusshej

Utsprungen

Gud vad skönt! Har precis kommit hem (som i hem till Magda och Nicke där jag för tillfället bor) efter en lång och slutkörande löprunda. Har saknat det här tillståndet man är i efteråt, tröttheten i hela kroppen och den sköna känslan av... friskhet kanske? Det blev ungefär dubbelt så långt som jag tänkt mig, då jag aldrig hittade vägen upp till bron mellan årsta å söder, utan fick ta liljeholmsbron istället, men det är väl lika bra att köra ordentligt på en gång? Var dock nära att börja gå vid tre tillfällen, men körde på hela vägen till porten, dryga milen. Nöjd!

Sitter här nu nytränad, nyduschad och nyäten och ser sex and the city med ett halvt öga. Sena jobbar kväll och Magda och Nicke är ute på middag, så jag har hela lyan för mig själv.

Hann slänga ett öga på pridetåget i lördags, men har annars jobbat mest hela helgen och veckan. Det har varit sjukt mycket på jobbet. Korridorerna fulla och man springer arslet av sig för att hinna assistera, ta prover, odlingar, hjälpa gamlingarna, osv... Nog för att jag föredrar att ha lite stressigt och mycket att göra, men jag tycker synd om de som bli liggande i timme efter timme. Synd om de verkligt sjuka vill säga, det finns ju en hel del som kunnat söka vård på annat håll än akuten, därav de långa väntetiderna...

Så jobb hela veckan, utom i måndags då jag var ledig. Tvingades dock tillbringa den dagen sjuk själv hemma på soffan i horisontalläge. Jag, som har en mage av stål, åkte på en rejäl släng av matförgiftning (ironiskt efter 4 månader i sydamerika utan märkbara problem). Är 99% säker på att boven var turkburgaren (ursäkta inkorrekt benämning) på söderhallarna som jag käkade i lördags. Den var i alla fall jättegod, så jag avskräcks inte, men blev liggandes ett drygt dygn endast sippandes egenblandad vätskeersättning av 1,5 l vatten 9 tsk socker, 1 tsk salt och lime. Yummy...

Jag har ju haft lyxen att vara med bil i veckan. Den har utnyttjats bl a till att hämta hem min nyinförskaffade cykel som jag hittat på blocket. En blå pärla från Värmdö som är min nya kärlek! Passade även på att åka och storhandla igår och i eftermiddags var jag och Sena och lämnade de sista väskorna ute i Bromma. Nästa fredag flyttar vi in!!

Imorgon landar familjen igen, och jag passar på att lifta med dem hem till Sundsvall över helgen. Måste ju ändå köra ut bilen till Arlanda, å då är jag ju nästan halvägs hemma redan... Blir kul att träffa kompisarna igen och Frida skulle fixa biljetter till Takida och Backyard Babies på lördag.

Ska sova nu, börjar sju imorgon... Najti!

Ny bostad igen

Kom precis hem efter en hemsk akutenkväll, tror det slogs nått slags nytt rekord i patientantal, eller så kändes det bara så eftersom jag var i triaget och fick träffa mertalet... Ska gå å sussa snart, börjar nämligen sju både imorron och på söndag, vilket jag inte förstår hur jag ska orka med... Mornar är ju inte min grej liksom...

Imorse blev det också en tidig morgon då jag tog tåget ut till Arlanda och mötte familjen halv nio. De skulle boarda för att åka till moster i Italien, och jag såg min chans att bli med bil en vecka. Passade på att städa och flytta ur Bittans lägenhet som jag bott i ett par veckor, tog mitt pick och pack och körde bort till Magda ör några dagars våldsgästning. Förhoppningen är dock att kanske flytta in i Bromma till veckan redan, Sena bor ju också här, så det kan lätt bli lite trångt. Just nu är jag dock själv, då Magda å Nicke åkt norrut och Sena jobbar natt.

Veckan i övrigt har varit VARM! Men det är skönt att det blev lite sommar i år med. Jag har visserligen jobbat mest, men hunnit med några snabbdopp och soltimmar på bryggan neranför Sös innan eller efter jobbpassen. Har hunnit med att gå ut två kvällar den här veckan med, i måndags som sagt, och sen även onsdan då det blev jobbutgång. Bra uppslutning, varm sommarkväll, uteservering och alldeles för många glas rosévin, men det var riktigt trevligt. Avslutade kvällen på Kvarnen, där jag inte riktigt vet vad vi gjorde...

Helgen lär dock bli lugn med tanke på jobbtiderna... Nu ska jag börja gå och sova. Najti!