Mest jobb

Det blir dåligt med bloggande när man jobbar.  Så mycket annat som ska hinnas med om kvällarna - typ vara med Ronja, vår sötaste lilla skrotunge! :)

Är nu inne på min fjärde vecka på jobbet. Förra veckan blev det akuten för hela slanten mån-fre + ett tio timmars söndagsspass. Det var min sista introvecka så på vardagarna var vi dubbel bemanning, vilket var tacksamt vissa dagar pga högt patienttryck. Och i söndags släpptes jag fri på egen hand och det gick minst lika bra.

Den här veckan står avdelning och operation på schemat, verkar dock som att det nästan bara blir op för min del.

Hade tänkt skriva om vår fantastiska helg i Jäntlandsfjällen också, men skjuter lite på det. David har gjort en resumé på Ronjas blogg redan (alskaderonja.blogg.se) för de med lösen dit.

Nu är det dags att göra sig redo för ännu en arbetsdag!

Veckoplaner

Måndag: jag börjar min andra vecka på jobbet, denna vecka på 8:an som är en akutkirurgisk avdelning. Första dan lyckades vi med att skriva ut alla patienter på förmiddan. Bra jobbat. Tog mig sen en löprunda till Norrliden och upp över Norra Berget och hem. Gick hyfsat, men det var rejält isigt på sina håll och därav pyttesteg. Mys hemma med familjen och filmtitt.

FetTisdag: Ineffektiv jobbdag med inte mycket att göra alls. Åt en semla och passade på att ta ut min friskvårdstimme och gå hem tidigt. På inrådan av min kära sambo (tillika nytillträdd på posten som PT) gick jag hem och tog bilen upp på Södra Berget för ett varv på skateskidor runt 10 km spåret. Det var jobbigt, men roligt och underbart att få suga i sig sista strålarna av dagsljus. På vägen hem plockade jag upp Andreas som var på jobbesök i stan och gärna ville bli bjuden på middag. David stod för maten (gratinerade auberginer) och Andreas hade semlor med sig. David hade dessutom bakat en stor sats fettisdagsbullar, så nu har vi det vi gör några dagar framåt...

Onsdag: Idag har vi jobbat på hyfsat i alla fall. Det blir ju alltid mindre att göra nu när jag går min intro och vi är två som delar på jobbet, men men. Hade undervisning en timme på eftermiddan och körde sedan ett pass på orkopeden. Rodd, lite ben, lite rygg, lite mage och jogg hem. 50 minuters härlig träning. Har inte gymmat på flera månader så det var dubbelt skönt att komma in i de gamla takterna igen. Här hemma har vi börjat packa och tvätta inför helgens strapatser.

Torsdag: Vi har AT-dag. dvs heldag med undervisning och AT-grupper. Imorgon står Barn på schemat, hoppas det blir bra. Vi bjuds även på golunch på vårdhotellet, mycket uppskattat!
När jag slutar ska vi packa in oss i bilen och styra kosan mot Östersund och Davids föräldrar där vi tänkte spendera natten.

Fredag: Ledig! Första dan på Jämtlandstriangelturen med Sofie, Dick och Ollebus. Vi åker till Storulvån där vi tar på oss skidorna, sätter skroten i sin CX och drar iväg de 16 kilometrarna som är till Sylarnas fjällstation där vi ska spendera natten.

Lördag: Grötfrukost på fjällstation och sen dagens etapp som blir de 19 kilometrarna mot Blåhammarens
fjällstation. Här har vi bokat in oss på middagsbuffé som ska vara grymt god!

Sylarnas och Blåhammarens fjällstation


Söndag: Sista tur-dagen beger vi oss de 16 kilometrarna tillbaka mot Storulvån och gör sen ett pit stop i Östersund innan vi återvänder hem.


Vädret ser ut att bli sådär; lite snö, några minusgrader, en del vind och med lite tur nån solglimt. Vi hoppas att det ska vara tillräckligt bra för en lagom ansträngande tur och en nöjd Ronja. Framförallt blir det en ypperlig helgutflykt som innehåller allt möjligt underbart - familj, fina vänner, naturupplevelse, fjäll, träning, god mat... Jag längtar!

Juniskär och skatepremiär

Efter en full arbetsvecka som avslutades med jour fredagkväll känns det lyxigt att få helg! Jättekul att komma igång att jobba, och jättekul att vara ledig med familjen.

Igår stod Ovansjö på schemat och tanken var att vi skulle ta en långtur på skidor hela familjen. Matsäcken var packad och vi körde den dryga halvtimmen söderut mot Njurunda. Det såg ut att bli en fantastisk dag, solen sken och termometern visade på några plussgrader, men det var utan kyleffekten av den vind som rasade i Sundsvall. Riktigt kallt var det när man klev ur bilen och marken likaväl som spåren var hala därefter. När vi väl kommit fram och börjar packa ur bilen inser vi att vi glömt sprintarna för att kunna fästa skidorna på Ronjas CX. Typiskt! Efter ett kort försök med att konstruera något provisoriskt med hjälp av pennor och silvertejp, så ger vi upp planen om skidåkning och styr kosan mot Juniskär istället. Det var väl inte meningen att vi skulle få åka skidor idag... I Juniskär var det faktiskt nästan lä, så vi slog oss ner vid vattnet i ett välplacerat vindskydd, åt vår medhavda matsäck och njöt av solen i ansiktet. Tog en kort promenad på isen också, men där blåste det rejält, och Ronja uppskattade inte alls vinden. Minst sagt...

Juniskärsbukten

 

Fikapaus




Skrot provgår isen...





våran fining!

Då all form av träning uteblivit så stack jag ut och sprang direkt när vi kom hem, en tur ner till stan, längs med Selångersån bort till Granlo och upp tillbaka till Granloholm. Skönt, men det gick segt och min förkylning vill fortfarande inte ge vika. David gav sig därefter ut på skidor här hemma, och spåre hade väl varit ungefär så bra som man kan förvänta sig - isiga och full av nerblåst skräp. Kanske lika bra att det inte blev nått...

På kvällen lagade vi god mat i form av getostrisotto med grillade rödbetor och såg sen på Traffic innan vi somnade ovaggade...

Idag har vi tittat på Vasaloppet och sen lämnat ifrån oss skroten till mormor och morfar för att få åka lite skidor själva. Det blev en sväng upp till Södra och jag fick göra premiär på skateskidor! David höll tekniklektion och vi snurrade runt på ängen, femman, sjuochhalvan och SM-femman. Jag lyssnade väl halvbra på instruktionerna sådär första gången, det handlade mycket om att hitta nån form av balans och koordination, men det var jättekul och man tar sig så mycket snabbare fram än när man åker klassiskt. Hoppas på fler tillfällen!

Sen hann vi se andra halvan av femmilen innan vi åkte hem och slocknade i soffan - småbarnsföräldrar som vi är...

Måste avsluta med att lägga in några bilder från förra helgen då vi gjorde en vandringstur till Uvberget, åt våfflor och medhavd matsäck i scoutstugan och njöt av utsikten och vårvädret som då var! Ronja gjorde premiär i att bäras på ryggen istället för på magen, och vi fick inviga vårt nya bärskydd till Manducan ordentligt.

Scoutstugan - öppet lördag och söndag om man har tur med våffelservering å fika

 

Utsikten från Uvberget med Hulitjärn nedanför

 

Försök till familjebild...

 

Ronja sussar gott på ryggen...

 

Min finaste med Birsta/Bosvedjeskogen långt därborta

 

På isen nedanför med berget bakom

 

Nu väntar ännu en jobbvecka, denna vecka på Avd 8 - kirurgisk akutavdelning, men den blir kort, för på torsdag är det AT-dag och på fredag hade jag tänkt försöka få ledigt så vi kan åka till Jämtland med Sofie, Dick och Olle för att turskida runt jämtlandstriangeln i tre dagar. Hoppas, hoppas, hoppas!

 

 


Veckans matlista:

Getostrisotto m rostade rödbetor
Krämig spenat och chevrelasagne
Avokadosoppa
Snabba färsfyllda auberginer
Lax och zucchinipasta

Bulgur m kikärtor och feta

Ikväll blev det avokadosoppan, men det kändes som lite för lite protein med bara soppa, så vi la till två råa laxfiléer som avnjöts i form av sashimi med soya och wasabi. Då blev man mätt...

Ortopedintro

Sista dan på första veckan som AT-läkare, det firar vi med en heldag - ortopeden till 14, akuten till 20.30. Första veckan har jag haft intro på ortopeden och jobbat mest parallellt med primärjouren. Det har varit bra och lärorikt! Vi har haft återbesök för frakturer på mottagningen på morgonen, där man får lära sig lite mer om uppföljning, bedöma röntgenbilder och mycket av det rent administrativa. Därefter har jag slunkit bort till akuten, där det varit akutläkarvecka, och försökt plocka så många ortopedpatienter som möjligt. Tycker jag fått ett brett patientspektrum under min första vecka, vilket såklart underlättar inför nästa gång.

Ikväll blir det både kirurg och ortopedpatienter på akuten. Hoppas det blir lagom mycket att göra!