Helsingfors, get-together å partykryssning

Nu har vi varit på kryssning. Efter tisdagens föreläsningar var det dags att gå ombord på m/s Silja Symphony, där jag och Elin till vår stora glädje upptäckte att vi fick en alldeles egen hytt!! Stämningen blev således hög redan från början, alla var på toppen humör och det var fler än jag som kände sig småberusade redan innan första vinflaskan korkats upp... När vi gled ut från Stockholm började vi med det resan var avsedd för, nämligen en introduktion på medicin-kursen med presentation av kursledningen. Det var ganska snabbt överstökat å vi var ett gäng som begav oss en snabb vända på tax-free för att sen göra sig iordning för kvällen i våra hytter. Kändes som de gamla goda dagarna när jag å Elin bodde tillsammans på minimal yta, duschade, klädde oss å sminkade oss ihop under tonerna från båtens radio (det enda vi kunde hitta i musikväg), skålade i vin å käkade cashewnötter. Sen var det middagsbuffé med massa smaskens - hann med att gå fyra vändor (kall fisktallrik - varmrätt - ostbricka - efterrätt) innan det blev massiv förflyttning till däck 12 och karaokebaren. Man kan säga att T6 tog över totalt... Underhöll oss tills de stängde (alldeles för tidigt), och sen var det gubb-rock-live-band som gällde resten av kvällen. Rockade loss rejält fram till 3-tiden, och var rejält slut efteråt så sängen var mer än välkommen.

Frukostbuffé, kanske den bästa uppfinningen nånsin! Kom fram till Helsinki runt halv tio å packades in i den väntande bussen för färd mot sjukhuset och föreläsningar, som må vara intressanta, men kanske onödigt att lägga in på en sån här resa. Lyssnade med ett halvt öra. Lunch sen på ett inhemskt ställe där vi fick finska specialitéer i genuin finsk miljö. Förrätt och efterrätt var jättegod, men varmrätten... Sen hade vi kanske en timme på egen hand innan båten skulle avgå, så vi gick till domkyrkan, tog den långa trappan i värsta rocky balboa-stil, hade snöbollskrig och passade på att göra snöänglar på torget innan vi återvände till båten. Seminarie om våra förväntningar på kursen, å sen tupplur innan middan, som ikväll var á la carte supergod!

Resten av resan blevd et fest med start i karaokebaren (som stängde rätt snart), vidare till livedansgolvet och slutligen discobaren. Dansade mest hela kvällen å hade riktigt kul! Nästan hela kursen var med på dansgolvet, samt ett gäng militärgrabbar å lite annat smått å gott... Sen var det då dags för efterfest, som kanske blev den sjukaste natten nånsin... Vi var några tappra kursare som hängde på grabbarna (som fírade sin leave från Kosovo) för utlovad efterfest i deras hytt, och fick sällskap av bl.a. finnen, regissören å hans syster, samt ett antal mindre välkomna fulla finnar... Hytten blev snabb för trång, å ljudnivån för hög, så vi blev hänvisade till översta däck där resten av natten utspelade sig... Bara så absurt, med allt från skönsång, fotograferande, filmproduktion, snöbollskrig på däck, exkursioner på den övergivna båten och kvällens fullaste finne (vi kan kalla honom steve) som utmärkte sig genom att hälla i sig 100cl vodka mellan klockan 4-7 och finns förevigad på film i sina mest ljusa stunder. Och så vidare. Kommer inte ihåg allt, men snart var klockan 7 och frukostbuffén öppnade, och hungriga som vi var (åtminstone jag) blev det en riktigt bastant frukost som snabbt gick över i trötthetsillamående. Jag, M, A och C gick så till jacuzzin för att njuta infarten genom stockholms skärgård innan vi la till 9.30 och det var dags att åka hem och sova... Är fortfarande trött.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback