3 av fyra

Tre dagar avklarade, en kvar... Sista gatufest dan. Jag var ju ledig i torsdags, mer än välbehövligt efter några riktigt tunga dagar. Jag åkte med mamma och Fredde till stugan, kanske den finaste dan hittills den här sommaren. Låg på klipporna, solade, sov, badade i havet å åt matsäck. Underbart! Väl hemma gick jag en runda bland allt sommarfolk på stan, köpte mig lite smått och gott i klädväg och gick sen hem med Frida när hon slutade.

Kvällen började sen i busbacken i finvädret. Det var vi och fjortisarna, och i sann nostalgianda hade vi med oss fulgrogg i pantflaska - allt för att smälta in. Blev ett rätt stort gäng med och det luktade verkligen sommar! Jag, Frida och Sara gick förbi hemma en sväng och körde abstrakt dans i köket i typ en halvtimme innan vi kom ner på stan framåt kvällen. Såg lite Millencollin, lite Uggla, men framförallt var det ju tälten som lockade. Tryckande stämning i Oscarstältet med Smalare än Thord på scen. Jag höll mig ändå rätt städad med tanke på att jag skulle jobba dan därpå, men somnade ändå inte förrän framåt fem....

Tung morgon sen på fredagen och tung dag på jobbet. Inte det minsta bakis, men desto tröttare i huvudet. Klarade mig dock igenom dan riktigt bra, det gör man ju alltid när det gäller... Slutade vid sex och åkte hem för att snabbt svida om då vi bjudit hem massa folk utan en aning om vilka som skulle komma förbi. Jag som borde varit död, gick in i nån slags andra andning och var onaturligt pigg hela kvällen.

Folksamlingen hemma blev minst sagt brokig, men underbart härlig. Jag, Frida och Sara såklart, och sen typ 20 grabbar med allt från gymnasiefolk och gamla granloholmare, till deras lumparkompisar och en ryss (eller lett?) som varken snackade engelska eller svenska, men roade oss rätt bra ändå. Så skön mix av människor. Lättsamma och inga krusiduller.

Gick ner till stan framåt elvatiden, med ett stopp i rondellen där jag och Sara körde alla paradnumren (äggställning, ischiasmannen, robotar...) i väntan på att resten av gänget skulle kommai kapp. Såg the Ark på stora scenen. Och Ola Salo, man kan ju inte annat än älska honom. Hängde i Oscarstältet resten av kvällen som var fullt av gamla kändisar och nytt trevligt folk. Fantastiskt bra kväll som slutade med efterfest hemma hos oss.

Återigen. Borde vara aptrött idag, men känner mig oförskämt pigg. Har varit å kollat på folk på stan och ska nu slöa i soffan ett tag innan vi laddar om för sista kvällen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback