Tubing!

Vaaran nya morgonrutin haaller i sig, det aer vi och alla laoer som aer uppe vid soluppgaangen, vilket aer riktigt skoent. Inte minst temperaturen vid denna tid, daa det endast aer strax ovan 30+ graensen, foer att sedan bli betydligt varmare under dan. Jag var ute och sprang foersta gaangen igaar, 50 min och runt milen. Gick riktigt bra trots vaermen, aeven om jag svettades aatskilliga liter och var raett skakig efteraat.

Frukost paa vaart numera stamhak - scrambled eggs, kaffe, fruktsallad och yoghurt med musli. Och massa vatten och massa salt. Tog sen en raett lugn foermiddag strosade lite i byn, fixade med fortsatt resa och saa innan vi gav oss ivaeg paa dagens happening -  TUBING.

Det aer lite roligt, anledningen till att vi boerjade taenka Laos redan naangaang i hoestas var just foer att vi laeste om detta fenomen. Tubing innebaer i princip att man aaker paa en stor gummiring laengs med floden. Laengs flodkanten ligger smaa bambuhyddor i vilka lokalborna slaenger ut linor till foerbipasserande, drar in en och bjuder paa den inhemska specialiteten Lao-Lao-whiskey. Saa fortsaetter det... Detta laater med andra ord precis som en Frida och Carro aktivitet!

Nu var det alltsaa dags. Paa med bikini, surfshorts och solskydd och ivaeg foer att hyra oss varsitt traktordaeck. Forslades daerefter med tuk-tuk upp en bit laengs floden och kom saa till tubingens startpoint. Haer moettes vi av rosaklaedda tubing-veteraner (rekordhaallaren hade "147 days of tubing") som boerjade med att haella i oss varsin lao-lao (smakar typ som det laater, fast vaerre) och namntagga oss paa broestet med spritpenna, foer att sen gaa loes fullstaendigt med att maala tatueringar paa all bar hud de kom aat (vi slank snabbt undan).

Vi blev sen visade till baren daer man fick koepa sig en HINK med dricka - i vaart fall rom, cola och den lokala varianten av redbull. Naagra sugroer och lite is och sen var det bara att koera. Fler och fler tuk-tuks kom, och det blev mer och mer folk. Musik i hoegtalarna, dans paa bryggan i regnet som haellde ner, glada maenniskor och fullt av traktordaeck.

Alla barer var dessutom foersedda med naagon form av lian, linbana eller liknande i olika hoejder och konstruktioner foer den som ville att kasta sig ut i floden. Vilket vi med glaedje gjorde!

Det kraevdes inte maanga sippar paa rom-hinken innan den steg upp i skallen paa oss, daalig vaetskebalans fraan boerjan och laang tid sen naagon form av alkohol intagits oeverhuvudtaget. Vi bestaemde oss foer att foersoeka ta det hyfsat lugnt och var paa saadaer perfekt bra humoer daer vi laag i vaara ringar och guppade neraat floden.

Gjorde ett antal stopp efter vaegen (dock inga fler hinkar!), dansade lite haer, badade lite daer och efter ett par timmar boerjade vi istaellet satsa paa att ta oss hela vaegen tillbaka till byn.

Lugnet ersatte feststaemningen och vi guppade fram i sakta mak i vattnet, vacker natur som alltid med all groenska och berg, broar, smaa hyddor, traefiskebaatar... Vi oemsom paddlade, oemsom floet och haer och daer kom smaa rapids som gav en rejael skjuts framaat.

Efter dryga tvaa timmar naadde vi saa vaar slutdestination. Klockan var naermare sex och vi var raett troetta men supernoejda med dan. Kaekade en god middag i en av byns alla soeta restauranger och gjorde misstaget att bestaella in Lao-vin (soett, sliskigt, bubbligt, odrickbart), men vad goer vael det.

Avslutade kvaellen med att faa oss varsin 40 minuters nack-, rygg- och huvudmassage och somnade sen gott under vaara myggnaet.

Nu har vi checkat ut fraan boendet och vaentar paa att klockan ska bli nio daa vi blir upplockade foer fortsatt faerd. Vi ska idag ta oss till huvudstaden, Vientiene, som ligger 15 mil haerifraan, och planen aer att goera detta saa laangt det aer moejligt via floden i kajak. Hur det gaar faar jag aaterkomma om... :)


Puss och kram och paa aaterseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback