Sörmlandsleden

En härlig onsdagseftermiddag i april bestämde vi oss för att packa väskorna och ta ledigt från skolan för att ge oss ut på en impuls vandring längs sörmlandsleden som börjar precis utanför vår lägenhet i Nackareservatet.

Innan allt var framplockat, maten inköpt och väskorna packade så var klockan sju, men solen sken och humöret var på topp och vi begav oss av ut till skogs.

Det blev några timmars vandring på onsdagskvällen, heldagsvandring på torsdan och ett par timmar till på fredag morgon innan vi var tvungna att haffa bussen tillbaka in till stan. Då hade vi nått Tyresta nationalpark och avverkat dryga 4 mils till fots.

Det finns inget bättre än att få komma ut i naturen såhär. Vardagslyx i toppklass. Härligt att få krypa in i tältet om nätterna, trots tunna liggunderlag, närmare nollgradigt och bitvis kalla tår. Men det är härligt att ligga och lyssna på fågellivet utanför, väckas av nyfikna rådjur utanför tältduken och att sen kliva upp i morgondiset, ta med sig sovsäcken och dunjackan ut och äta havregrynsgröt med blåbärssoppa utanför tältet i soluppgången.

Sen att gå i denna underbar natur med spegelblanka sjöar, forsande bäckar, mossig urskog och kvittrande fågelliv, det är som att allt annat bara glöms bort och man kan verkligen leva i nuet. Maten smakar aldrig så bra som lagad över trangiakök, oavsett om korven blir svart utanpå och kall i mitten (inte för att våra brukar vara det...). Det är helhetskänslan som gör det. Trötta ben och fötter mot slutet av dan, och att bara få ta av sig skorna, lägga sig på marken och läsa en bra bok eller sova middag under bar himmel... Det är livet!




Litet hopplock av bilder från vandringen


Sen har vi har startat en friluftsblogg för just sånna här aktiviteter! Den hittas på frilufsarna.blogg.se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback