Barnvagnsmammor?

Vi har haft besök av Sofie och Olle från tisdag till onsdag. Jättemysigt med lite sällskap och igår fick jag prova på att leka barnvagnsmamma på stan då vi bestämde oss för att ta varsin vagn ner, och inte bärselarna som brukligt. Sofie har fått ett rejält diskbråck så hon ska helst inte bära alls, och Ronja var på sitt allra tröttaste humör så det var rätt skönt att kunna låta henne ligga hela dan. Vi kände nog båda att just barnvagnsmamma kanske inte är en identitet som vi var helt bekväma i, men man är ju inte sämre än att man kan variera sig. Själv har jag ju börjat använda vagnen allt mer, mest för möjligheten att faktiskt kunna ut å springa, och Ronja älskar att ligga ute och sova i den varje dag. Så det där med barnvagn kanske inte är ett så dåligt komplement till Manducan trots allt - om man vill hålla sig till välplogade gator förstås. Längtar tills snön smält i skogen så man kan komma ut i naturen igen, utan att behöva pulsa genom lårhög djupsnö.

När vi tagit oss ner på stan (och testat på att vara bitchig barnvagnsmamma och skälla ut snöskottarna för att de blockerat den enda vägen man kan ta sig fram med vagnen på!) gick vi först på Kulturmagasinet och tittade på konstutställning, Olle fick springa av sig lite och Ronja drog till sig mer uppmärksamhet än tavlorna av tant-med-rullator-maffian. Därefter svängde vi in på Polarn o Pyret (vilket är ett måste för alla barnvagnsmammor!) och fyndade en pyjamas till skrot för 70% ( i storlek 62/68!) och hamnade sen på café Piccolo för deras taco/salladsbuffé. Bra barnställe faktiskt, mycket plats, lugn och ro, lekhörna för storbarnen och god mat. Stannade säkert ett par timmar, Ronja åt lite men sov mest, och Olle hittade till sin stora förtjusning bilar att leka med - något vi ännu saknar i vårt hem. Traskade sen hem till Granloholm igen och var väl hemma till fyra.

Sofie och Olle åkte åter mot Stockholm runt sjutiden, och vi fick samtidigt besök av Anders som vi hyr radhuset av. Vi bjöd honom på middag och diskuterade ev köp till sommaren. Det lutar åt att vi ska köpa, vi trivs så pass bra, det vore fantastiskt skönt att slippa flytta, läget är riktigt bra med nära till både jobb, skog och skidspår och priset och storleken passar oss perfekt under de kommande AT-åren i alla fall. Sen har ju både jag och David en dröm/vilja/önskan att åka utomlands och jobba en längre tid, helst innan Ronja är så stor att hon ska börja skolan, men de planerna skjuter vi allt på ett par år till i alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback