Lite om allt...

Två avsnitt kvar av sista säsongen av Lost, spännande! Ronja sysslar med sin nya sovrutin - ligga ute och sova i vagnen vilket tydligen är så skönt att man kan sova läääänge. Själv funderar jag på vad resten av dan ska få erbjuda.

Märkte igår att min kaffebryggare har gått sönder. Katastrof! Den läcker ut allt vatten man häller i den, så nu får man använda den som "tratt" bara och hälla på kokande vatten. Antar att det är på tiden att skaffa en ny, den har ju trots allt 7 år på nacken...

I onsdags fick vi besök av Bella, Davids mamma, som stannade till igår. Mysigt med besök och uppskattat av alla familjemedlemmar. Onsdan blev en lugn tillställning, och igår blev det en långprommis ner för att luncha på stan och sen hem igen innan hennes tåg gick tillbaka till Östersund. När David slutat jobba gav vi oss ut på en kort skidtur bort och runt Ryggisspåret innan det var dags att åka hem för att hinna lägga skrot som brukar somna kl 19.

Hon är duktig vår lilla Ronja, lägger sig varje kväll kl 19 efter kvällsbad, pyjamas och mat. Sen somnar hon på egen hand i sin säng. Visst får man ta några vändor för att stoppa i nappen, men annars ligger hon och filosoferar själv tills ögonen faller samman. Hon vaknar och käkar runt tolv och runt sex och kan sen ta sovmorron till åtta. Och nu sover hon middag säkert fyra gånger om dan i 1-2 timmar i stöten. Tror (hoppas) hon är i en växtfas som gör att hon bara äter och sover och blir STOR! Vägning på måndag...

I tisdags var jag på bodypump med Frida på Ego som har öppet hus hela veckan. Jättekul att gå på pass igen, hur längesen som helst sist och träningsvärken gör sig fortfarande påmind i mina ovana muskler. Man är ju så dum också som lägger på nästan lika mycket vikt "som man brukar", även fast det var år sedan jag körde sist... Skulle gärna ha gymkort, men känner att det bara kommer utnyttjas max 1-2 gånger i veckan, så då är det knappast värt det... Men träna när det är gratis går ju bra! Sprang ner och hem också för att få röra sig lite - det gäller att passa på när man väl kommer iväg... Ner gick snabbt, men hemvägen kändes tung efter alla benböj (i kombination med endast uppförsbacke kanske). Annars går det rätt hyfsat att springa nu, även om det inte blir mer än nån gång i veckan. Lite mer skidåkning har det ju blivit och det går bättre och bättre. Vi har ju så fina spår här i krokarna och det är en härlig helkroppsträning samtidigt som man får vara ute i fantastisk vinternatur.

Kanske dagen ska få bjuda på en löptur med Ronja i vagnen...? Så fint väder ute, om än lite kallt.

Idag är det fredag, vilket innebär att David slutar tidigt. Härligt. Tror vi ska laga sushi till middag, storfavoriten! Imorgon ska vi på trettioårsfest och mamma och pappa ska ha Ronja hela kvällen/natten. Tror dock vi åker dit och sover, så hon inte saknar oss alltför mycket (eller snarare vi som saknar henne kanske...).

Nu ska jag plocka in min sjusovare till dotter och se om hon inte vaknar och vill leka :)

Min finaste!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback