Vinterhelg

Måndag igen då. Haft en mysmysig helg som började med middag på Höjdgatan för att säga hejdå åt syster som drar down under på obestämd framtid. Ronja sov kvar hos mormor och morfar och vi passade på att börja lördagen med ett riktigt långpass på skidor. Åkte i Ovansjö (Njurunda) på relativt platta spår. Knaprade ihop knappa 35 km på dryga 3 timmar, härligt. Fint område, men skulle behövas lite mera snö för att täcka stormens framfart helt. Trötta och hungriga stannade vi på - hör och häpna - MAX på vägen hem. Vet inte hur många år sen det var jag åt på hamburgehak senast, eller när jag senast blev sugen på hamburgare, men nu var så fallet och så fick det bli!

Hämtade sen hem Ronja och myste resten av kvällen. Lite pulkapromenad, filmhyrning och köpte CHIPS. Säger samma sak där - har väl typ aldrig köpt chips förut... Måste vara nån form av bristsymptom som gör sig till känna.

Söndan bjöd på härligt vinterväder med minusgrader och snöfall. Packade in familj, pukor, CX, skidor, matsäck och allt annat nödvändigt och åkte till Sidsjön. Väl där sov Ronja redan, så vi stoppade ner henne i CX:en, spände på oss själva skidorna och tog en lugn tur upp till Fågelbergsstugan som äntligen är öppen. Åt gulaschsoppa framför öppna elden, medhavda mackor och choklad och varmt kaffe. Mums. Utanför fortsatte det att snöa. Ronja höll låda och trivdes med att få springa runt lite innan vi efter en timme packade ihop och begav oss tillbaka. Stannade i Sidsjöbacken och åkte pulka med skrot ytterligare nån timme - en höjdpunkt - innan hela familjen var rätt så trötta så vi åkte hem och trängde ner oss allihopa i badkaret.

Kvällen bjöd på köttbullar m brunsås och potatis, mysig Ronjalek och när hon somnat ännu en film och popcorn. En härlig helg med andra ord!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback