Ny vecka

Måndagsmorgon. Ny vecka, även om vi framförallt räknar veckobyten på fredagar då graviditeten byter veckonummer. Otroligt vad många som har koll på exakt längd i denna graviditet, nästan bättre än jag själv.
 
33+3 idag och på fredag nås nästa "mål" med v 34. Då avslutas mediciner och en ev förlossning hejdas inte längre då Pyret anses stor nog. Ska bli fantastiskt skönt. Sen har vi ju haft så lugna veckor mot slutet trots promenader och uppegående aktiviteter att förhoppningen finns om fullgången tid. Vem trodde det för 10 veckor sen när allt drog igång... Idag väntar besök hos barnmorskan. Inget märkvärdigt alls, utan får nu gå som alla andra på rutinkontroller och känna mig lite vanlig. 
 
Helgen en har varit lugn. Ronja fick en släng av magsjuka/matförgiftning i torsdagskväll och natt och kräktes rejält några gånger, så vi ställde in oss på en helg med kräk- och diarresjuka, men det blev aldrig nått mer och hon har varit pigg och ätit som vanligt. Märkligt, men skönt så klart. Fredag tillbringades dock i lugn och ro i soffan framför Bamse, spöket Laban och alla andra favoriter som hon bara får se vid sjukdom och långa bilfärder. 
 
I lördags var vi och spanade på bilar. Är inne på att köpa ny (begagnad) bil och var och klämde och kände lite. Tror vi har dragit ner valen till Volvo V70/XC70, Ford S-Max eller Skoda Superb. Prio ligger vid rejält tiltagna packningsutrymmen, plats för bakåtvända barnstolar i baksätet utan att påverka framsätena alltför mycket, bra och pålitlig vinterbil, minskad bränsleförbrukning och vettiga servicekostnader. Bland annat. Den som känner sig bilkunnig får gärna komma med åsikter :)
 
Var även ut till Bergeforsen för att köpa blocketskötbord och gå på BSK: s bytesmarknad och kom hem med slalomskidor till Ronja, lite barnullkläder, gummistövlar, babygym, badbalja, amningskudde, mm för typ 400kr. Begagnat är bra grejer det!
 
Igår hade SOK familjedag med tipsrunda runt Sidsjön och gofika i klubbstugan. Stor uppslutning som vanligt. Åkte även till favoritlekparken i Mårtensro där Ronja härjade runt innan tacomiddag och filmkväll. En riktig "svenssonhelg" med andra ord. Längtar efter långa helgutflykter till mer svåråtkomliga utflyktsmål, besöka nya berg, nya etapper på höga Kustenleden, att få springa långpass i höstskogarna, jaga första skridskoisarna och få första skidpassen i vinterlandskap... Snart så!
 
Tipsromenad runt Sidsjön
 
Kurragömma!
 
Långrutschkanan
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback